Măsuri drastice aplicate! Sesiunea de bacalaureat din toamnă va fi eliminată, iar examenele de admitere din licee vor fi reintroduse

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a primit noi propuneri din partea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, care cere eliminarea sesiunii de bacalaureat din toamnă, precum și reintroducerea exmaneleor de admitere la licee.

Odată cu renunțarea la sesiunea de bacalaureat din toamnă, ISJ cere și eliminarea simulării bacalaureatului pentru clasa a XI-a.

”Vom mai propune ca a doua sesiune de bacalaureat să nu aibă loc în toamnă, pentru că nu se justifică. Ar trebui mutată în perioada simulărilor, prin februarie (…) Elevii care au corigenţe şi abia au trecut de ele cu media cinci nu au timp de pregătire pentru a obţine media şase la bacalaureat în a doua sesiune”, a spus șeful ISJ Arad, Claudius Mladin.

Acesta susține, de asemenea, și reintroducerea examenelor de admitere la licee, afirmând că elevii care nu obţin media cinci trebuie înscrişi în învăţământul profesional, iar ulterior, cei care doresc, îşi pot finaliza studiile liceale.

”Ne uităm la liceele tehnologice şi vedem că au cea mai mică rată de promovare la bacalaureat. La Arad, vom face o analiză atentă a ofertelor acestor şcoli şi nu le vom mai aproba câte clase cer, dacă nu au rezultate. Avem astfel de unităţi care au trei clase de liceu şi una de profesională, dar promovabilitatea la bacalaureat e de 30 la sută. Atunci, raportul trebuie inversat, să aibă o clasă de liceu şi trei de profesională”, a spus Mladin.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *