Măsuri de securitate extreme în Franţa: Noi atentate ar putea avea loc pe Costa de Azur

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 august 2016
  • Externe

Franța a luat măsuri serioase după atentatele din ultimele săptămâni, în care au fost ucise zeci de persoane. Pe plaja din Saint Tropez, polițiștii patrulează înarmați printre turiști.

Coasta de Azur a fost zguduiţă de zvonuri legate şi de alte posibile atentate care ar putea avea loc după atacul de la Nisa, când Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a intrat cu un camion în mulţime, de Ziua Franţei, omorând 84 de oameni.

Pentru a preveni următoarele atentate, autoritățile franceze au început să aplice o serie de măsuri. La Cannes au fost intezise bagajele sufient de voluminoase pentru ca în aceastea puteau fi ascunse arme, relatează Daily Mail.

Cel mai recent atac a avut loc într-o biserică din nordul Franței, o persoană fiind ucisă în urma înjunghierii de către cei doi teroriști care au luat ostatice persoanele aflate acolo. Atacatorii l-au forţat pe preot să îngenucheze în timp ce înregistrau cum îl omoară.  Atacul s-a petrecut în timpul unei slujbe de dimineaţă .

De asemenea, duminică, presa franceză a făcut public faptul că un tânăr, în vârstă de 17 de ani, a fost arestat la Geneva, la începutul acestei luni şi predat autorităţilor franceze, chiar înainte de atac.

 Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic. Cei doi ar fi încercat să ajungă în Siria, însă au fost întorşi din drum în Turcia.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *