Ultimele Știri

Măsuri de securitate extreme în Franţa: Noi atentate ar putea avea loc pe Costa de Azur

Franța a luat măsuri serioase după atentatele din ultimele săptămâni, în care au fost ucise zeci de persoane. Pe plaja din Saint Tropez, polițiștii patrulează înarmați printre turiști.

Coasta de Azur a fost zguduiţă de zvonuri legate şi de alte posibile atentate care ar putea avea loc după atacul de la Nisa, când Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a intrat cu un camion în mulţime, de Ziua Franţei, omorând 84 de oameni.

Pentru a preveni următoarele atentate, autoritățile franceze au început să aplice o serie de măsuri. La Cannes au fost intezise bagajele sufient de voluminoase pentru ca în aceastea puteau fi ascunse arme, relatează Daily Mail.

Cel mai recent atac a avut loc într-o biserică din nordul Franței, o persoană fiind ucisă în urma înjunghierii de către cei doi teroriști care au luat ostatice persoanele aflate acolo. Atacatorii l-au forţat pe preot să îngenucheze în timp ce înregistrau cum îl omoară.  Atacul s-a petrecut în timpul unei slujbe de dimineaţă .

De asemenea, duminică, presa franceză a făcut public faptul că un tânăr, în vârstă de 17 de ani, a fost arestat la Geneva, la începutul acestei luni şi predat autorităţilor franceze, chiar înainte de atac.

 Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic. Cei doi ar fi încercat să ajungă în Siria, însă au fost întorşi din drum în Turcia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*