Măsură fără precedent. Amenzi usturătoare pentru toți proprietarii de mașini aflați în această situație

  • Adelina Mitrache
  • 25 februarie 2016
  • Social
politie amenda

Autoritățile locale au luat o decizie care urmează să le goalească buzunarele șoferilor care nu respectă cerințele. Primele sancţiuni din acest an au fost aplicate deja de poliţiştii Sectorului 6.

Bucureştenii care vor să îşi vândă maşinile şi le expun pe stradă, pentru a fi văzute de posibilii cumpărători, au început să fie amendaţi de poliţişti.

Autorităţile locale spun că au luat măsura amendării persoanelor care îşi scot la vânzare maşinile pe domeniul public din cauză că acestea ocupă abuziv străzile şi trotuarele din Sectorul 6, încurcând atât circulaţia auto, cât şi pietonii.

„Câtă vreme există atâtea mijloace moderne de vânzare prin internet şi avem spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile. Din cauza faptului că locurile de parcare sunt ocupate, şoferii care circulă zilnic au probleme, pietonii au probleme, oamenii sunt nemulţumiţi”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Primele controale din acest an au fost efectuate ]n perioada 4 ianuarie-19 februarie 2016, în acest interval fiind depistate 42 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013, 23 dintre acestea primind somaţii privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea afişelor, însemnelor ori a altor înscrisuri de pe vehicul privind intenţia de vânzare a acestuia, precum şi menţiunea posibilităţii sancţionării proprietarului după expirarea termenului, anunţă administraţia locală.

Totodată, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.500 lei pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 reaminteşte cetăţenilor că expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 6, în alte locuri decât cele permise (spaţii special amenajate, parcuri/târguri auto, showroom, precum şi în parcările de reşedinţă, deţinute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere valabile, încheiate cu ADPDU Sector 6), constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit HCL nr. 181/2013, cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice/juridice.

O decizie similară a fost luată şi de Consiliul Local Sector 3, în urmă cu aproape doi ani.

loading...

One thought on “Măsură fără precedent. Amenzi usturătoare pentru toți proprietarii de mașini aflați în această situație

  1. o justificare de doi bani. Un primar fara creier. Masina tot atata loc ocupa, oriunde ar stationa, cu sau fara afise in geam. Cat de dobitoc sa fii sa nu pricepi asta?! alea cu afis ocupa loc si incurca si restul fara afis nu ocupa loc??? Mai bine edilul asta de doi bani ar face amenajari si parcari. Este un abuz, tipic romanesc. Si lipsa de creier a celor in functii, tipica si ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *