Măsura de interzicere a burkini în zona oraşului Villeneuve-Loubet, din Franța, a fost suspendată: „O încălcare gravă şi clară a drepturilor fundamentale de deplasare liberă, de credinţă şi libertate individuală”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 26 august 2016
  • Externe

Măsura de interzicere a purtării burkini, adoptată de conducerea localităţii Villeneuve-Loubet, reprezintă „o încălcare gravă şi clară a drepturilor fundamentale de deplasare liberă, de credinţă şi libertate individuală”, susține Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă franceză.

Consiliul de Stat a ales să suspende măsura luată de interzicere a purtării burkini, această decizie putând reprezenta un precedent pentru alte aproape 30 de localităţi care au introdus această măsură.

Un avocat a declarat că persoanele care au fost amendate vor putea sa solicite returnarea amenzii plătite. Instanţa urmează să anunţe ulterior o decizie finală asupra legalităţii interdicţilor.

Cei mai mulţi francezi sunt în favoarea măsurilor de interzicere a purtării burkinii, dar pe de altă parte, musulmanii acuză că sunt vizaţi în mod incorect.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *