Ultimele Știri

Măsura de interzicere a burkini în zona oraşului Villeneuve-Loubet, din Franța, a fost suspendată: „O încălcare gravă şi clară a drepturilor fundamentale de deplasare liberă, de credinţă şi libertate individuală”

Măsura de interzicere a purtării burkini, adoptată de conducerea localităţii Villeneuve-Loubet, reprezintă „o încălcare gravă şi clară a drepturilor fundamentale de deplasare liberă, de credinţă şi libertate individuală”, susține Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă franceză.

Consiliul de Stat a ales să suspende măsura luată de interzicere a purtării burkini, această decizie putând reprezenta un precedent pentru alte aproape 30 de localităţi care au introdus această măsură.

Un avocat a declarat că persoanele care au fost amendate vor putea sa solicite returnarea amenzii plătite. Instanţa urmează să anunţe ulterior o decizie finală asupra legalităţii interdicţilor.

Cei mai mulţi francezi sunt în favoarea măsurilor de interzicere a purtării burkinii, dar pe de altă parte, musulmanii acuză că sunt vizaţi în mod incorect.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*