Ultimele Știri

Măsura care vizează 1,4 milioane de români! Ce decide Guvernul în ultima zi a anului

Guvernul se reunește într-o ședință miercuri, pe 30 decembrie, pentru a lua această decizie. Un 1.400.000 de români sunt vizați de această măsură.

Astfel, ministerul Economiei a lansat și un sondaj online prin care le cere patronilor să își spună părerea despre o eventuală majorare.

1.400.000 de români vor afla pe 30 decembrie dacă le cresc sau nu lefurile anul viitor. Este vorba de românii care sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Majoritatea, aproape 1 milion, lucrează în mediul privat.

Tocmai de aceea, Guvernul vrea să se asigure că majorarea salariului minim nu va face mai mult rău decât bine. Adică să nu fie firme care să concedieze o parte din angajați ori să îi plătească la negru, dacă vor fi obligate prin lege să majoreze lefurile. La Ministerul Economiei, patronii pot completa un sondaj despre cum văd ei majorarea salariului minim.

Claudiu Vrânceanu, secretar de stat: „60% nu sunt de acord.”

La nivel european, doar bulgarii au un salariu minim mai mic decât noi. La polul opus, în Franța, Germania, Olanda sau Belgia, salariul minim trece de 1400 de euro pe lună. Pe de altă parte, și salariile medii în vest sunt mult mai mari decât în România.

 Se ia în calcul majorarea salariului minim brut de la 1.050, la 1.200 de lei. Asta înseamnă o creștere de 100 de lei a salariului net de la 780, la 880 de lei pe lună.

Pe 30 de decembrie, Guvernul se reunește în ședința și va adopta o hotărâre de guvern prin care va decide dacă majorează salariul minim. Nu ar fi exclusă nici varianta în care salariul minim să crească de la jumătatea anului viitor, și nu de la 1 ianuarie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*