Ultimele Știri

Măsura care ar putea închide 300 de spitale din România

Majorarea salariilor personalului medical din bugetul asigurărilor de sănătate ar putea duce la închiderea a câteva sute de spitale

spital inchis

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Cristian Irimie a declarat că majorarea salariilor personalului medical din bugetul asigurărilor de sănătate ar putea duce la închiderea a câteva sute de spitale din România. El a afirmat că soluția ar fi ca banii pentru salariile majorate să fie dați de la bugetul statului și nu de la bugetul asigurărilor sociale de sănătate.

‘Majorarea salariilor trebuie asigurată de la bugetul de stat, dacă nu, cel puțin 300 de spitale din România s-ar putea închide singure în primul an, deoarece nu ar face față acestor cheltuieli’, a spus Irimie, șef secție Obstetrică Ginecologie la Spitalul Județean Suceava.

El a afirmat că soluția ar fi ca banii pentru salariile majorate să fie dați de la bugetul statului și nu de la bugetul asigurărilor sociale de sănătate. De asmenea, Irimie a mai precizat că în prezent salariile reprezintă, în foarte multe spitale din România, aproximativ 70 — 80% din bugetul alocat, iar prin efectuarea acestor majorări salariale s-ar ieși din costurile prevăzute.

Potrivit fostului secretar de stat, Ministerul Sănătății acordă bani de salarii pentru medicii școlari, pentru medicii rezidenți, pentru personalul medical din UPU și serviciile de ambulanță.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*