Ultimele Știri

Masterand la doar 12 ani! Un geniu in IT

Petru Rogojanu, un copil în vârstă de 12 ani, din Sibiu, va deveni cel mai tânăr masterand. Un geniu în IT, cum l-au numit profesorii, a fost premiat de unul dintre cei mai renumiți experți mondiali în IT.

Părinții lui Petru au realizat încă de acum doi ani că acesta are inclinații sper lumea web design-ului și au dorit să îl înscrie la curs. Directoarea Swiss Webacademy s-a împotrivit inițial iar motivul a fost chiar vârsta de 10 ani, pe care o avea băiatul în acel moment. Totuși convinsă de determinarea și capacitatea băiatului a acceptat înscrierea.

În mai puțin de un an Petru a devenit cel mai bun web designer din grupă. Proiectul lui a contat în realizarea unui site pentru Palatul Copiilor din Sibiu. Proiectul lui este extraordinar iar acum munca lui poate fi văzută doar accesând www.palatulcopiilorsibiu.ro, deoarece a devenit site-ul oficial al Palatului Copiilor din Sibiu.

Tânărul Petru a absolvit și al doilea modul al cursului și astfel el a devenit cel mai tânăr programator. Rezultatele lui la acest curs au dus la obținerea unui atestat important care echivalează cu 30 de credite la Universitatea Elvețiană de Știinte Aplicate.

Petru Rogojanu i-a surprins și pe profesorii elvețieni. Ei spun că web-site-ul lui Petru arată impecabil și aduce o schimbare radicală pentru prezentările online. Al doilea site realizat de Petru și devenit site oficial a fost pentru Colegiul Național Brukenthal.

Fondatorul Serviciul Federal Elvețian de cooperare public-privat în domeniul criminalității informatice a fost impresionat de abilitățiile lui Petru și a ținut să îl felicite.

“Ca și fost web designer independent, înainte de a mă alătura Confederației Elvețiene, consider că mă pot pronunța în privința muncii lui Petru. Și pot spune că, în mod deosebit site-ul web al Colegiului Brukenthal este foarte bine structurat. Nici nu am avut idee că un băiat de 11 ani poate crea un astfel de site web.”

Petru este acum acceptat la Modulul de Web Expert unde au fost acceptați doar cinci persoane dintre cei peste 150 de web designeri specializați. Anul viitor, după terminarea acestui modul, Petru va deveni cele mai tânăr european deținător al unei formari echivalente unui Masterat Universitar.

Această pasiune îi ocupă mult timp și totuși pentru Petru este ceva simplu. Nu are timp de joacă, el preferă să își dedice tot timpul pasiunii lui.

„Nu este greu. Pasiunea mea a pornit cu jocurile pe calculator, în clasa a III-a sau a IV-a. Am făcut site-ul de la Palatul Copiilor, l-am făcut la cursul de webdesigner și a devenit site oficial și am făcut site-ul oficial, în limba germană, de la Colegiul Brukenthal”, declarat Petru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*