Ultimele Știri

Maşinăria PSD a funcţionat perfect la lansarea candidaturii lui Victor Ponta

Politicienii din România au dus ridicolul la un nou nivel, în cadrul pregătirii pentru campania prezidenţială. Vorbim despre situaţii penibile, chiar patetice în care se pun unii dintre cei care se vor ocupanţii celei mai importante funcţii din statul român, adică cea de preşedinte. Apropierea alegerilor transformă clasa politică din orice stat într-un adevărat vulcan pe cale de a erupe. Partea proastă este că atunci când „erup” politicienii în spaţiul public în căutarea voturilor, aceştia o fac prin gafe, acţiuni ridicole, dar şi printr-un discurs hilar, de multe ori care nu are legătură cu realitatea.

Un candidat care încearcă să iasă în evidenţă tot mai des, sufocând cetăţenii cu prezenţele sale la tot mai multe evenimente, lansări, zile de comune, etc., este premierul şi preşedintele PSD, Victor Ponta. Însă, activitatea sa întrece orice aşteptări. Acesta, pe lângă expunerea publică a oricărui moment din viaţă sa, provoacă şi o sufocare a publicului cu filmuleţe, fotografii cu familia, fotografii cu masa de seară, cu Ghiţă Ciobanul. Totodată, Ponta spre deosebire de ceilalţi contracandidaţi are o armata de social-democraţi gata să preia mot-a-mot declaraţiile preşedintelui de partid. Deşi se pun într-o situaţie penibilă de a nu avea libertatea de exprimare sau propriile păreri cu privire la un subiect, reprezentanţilor PSD nu le pasă, deoarece scopul este să îl scoată pe Ponta preşedinte şi să asigure o expunere media cât mai cuprinzătoare.

M-am uitat pe câteva canale Tv la mega lansare a premierului Victor Ponta la preşedinţia României. Am văzut puhoiul de lume adus pe bani şi cu 1000 de autocare pe Arena Naţională de către maşinăria de tip comunist a PSD. Din toată manifestarea „poporului pesedist” nu a ieşit la iveală spontaneitatea, improvizaţia şi, nu în ultimul rând, speranţa pentru mai bine. Maşinăria a funcţionat perfect. Lipsa de naturaleţe a manifestării şi a candidatului Victor Ponta îmi amintea de un spectacol de teatru prost regizat şi fară mesaj.

Victor Ponta a vorbit mai mult de trecutul său şi al naţiunii şi mai deloc despre viitor. Nu a oferit nici un program sau proiect electoral de candidat la preşedenţia României, numai că trebuie să-l alegem pentru că este strănepot de ardelean şi crede în Dumnezeu. Nu a prezentat ceea ce trebuia să facă un candidat la preşedinţie: pachetul de reforme economice, politice şi morale în cazul în care va ajunge în prima funcţie în stat. De ce să-l aleagă românii preşedinte pe Ponta? Pentru că este ginerele lui Sârbu?

Sincer mă aşteptăm să propună acum numele premierului cu care va lucra ca preşedinte, ce reforme politice, economice sau soluţii demografice va propune pentru ieşirea ţării din marasmul de azi. Nimic din toate astea, doar festivism de tip ceauşist, în maniera lui Ion Iliescu. Uriaşa manifestare de forţă a PSD arată şi megalomania candidatului la prezidenţiale: lansarea s-a făcut de ziua premierului, ca un cadou al subalternilor, în cel mai sinistru şi penibil stil al cultului personalităţii. De aceea, lansarea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale îmi pare mai degrabă, expresia unui stil de politică care credeam că s-a stins…

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Maşinăria PSD a funcţionat perfect la lansarea candidaturii lui Victor Ponta

  1. Ponta spunea, citez „…”Viorel” vine de la naşa, „Ponta” vine de la familia mea, Ponte, din Trieste”.

    Revenind la ziua de ieri, un cadou frumos de la cei doi copii, acel album.

    Daca il primesti la prima ora a zilei tale de nastere, de ce nu-l pastrezi acasa, de ce il aduci seara sa-l arati la Antena 1?

    In acelasi timp, aduci un candou cu ceva legat de un bunic ce a luptat la 1918… expus la tv.

    Vrei sa arati ca esti roman get-beget, familist, dar te cam contrazici,,,, singur nu ne reprezinti pe noi, majoritatea…

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*