Ultimele Știri

Maşină plină cu explozibili în apropiere de o clădire guvernamentală

politie turcia atentat dejucat

Conform surselor din serviciile de securitate citate de Reuters, polițiștii au  descoperit, vineri, o maşină plină cu explozibili în apropiere de o clădire guvernamentală din sud-estul Turciei.

Geniştii au dezamorsat bomba, au precizat reprezentanţii forţelor de ordine.

politie turcia 3

O maşină-capcană a fost detonată duminică seară într-o zonă aglomerată din Ankara, la câteva sute de metri de Ministerul Justiţiei şi de cel de Interne, de un tribunal important şi de fostul birou al premierului.

Cel puţin 37 de oameni au fost ucişi, iar alţi 125 au fost răniţi în atac.

Atacul a fost revendicat de o grupare afiliată Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Şoimii Libertăţii. Mişcarea a avertizat că va comite noi atentate şi că victimele civile sunt inevitabile.

Luptele dintre autorităţile turce şi militanţii kurzi din sud-estul Turciei s-au intensificat după atac.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*