Ultimele Știri

Mașină de 92.000 de euro și un jacuzzi personal, ambele din bani publici. ‘Atențiile’ care l-au adus din nou pe Oprea în atenția DNA

oprea gabriel

Gabriel Oprea este protagonistul unui nou dosar penal în care procurorii îl suspectează de abuz în serviciu.

La cererea fostului ministru, șefii Departamentului de Informații și Protecție Internă i-ar fi cumpărat o mașină de serviciu scumpă, din fondurile operative, deblocate chiar de Oprea. Dacă Senatul va aviza și în acest caz urmărirea sa penală, Oprea va trebui să dea explicații și despre dușurile făcute în jacuzzi-ul amenajat în cabinetul său de ministru, tot pe banii statului.

Confortul și siguranța îi dau de furcă lui Gabriel Oprea, cel care în iulie 2015 și-a făcut cadou un autoturism de serviciu de lux, un Audi A8 de 92 de mii de euro cumpărat din fondurile operative ale DIPI și care avea misiunea de a-l proteja pe demnitar.

Gabriel Oprea a fost mândru de mașina lui de ministru doar câteva luni. Mergea cu ea peste tot: la minister sau la partid, la întâlniri oficiale sau private. Iar când și-a dat demisia, după izbucnirea scandalului coloanelor oficiale, a fost nevoit să o abandoneze. Dar în urmă au rămas abuzul comis de el, spun procurorii DNA.

Iar Gabriel Oprea nu este singurul vizat de acuzații de corupție. Patru foști șefi ai DIPI, în frunte cu chestorul de poliție Gheorghe Nicolae demis săptămâna trecută chiar de premierul Dacian Cioloș, sunt acuzați de deturnare de fonduri.

Procurorii DNA au descoperit și că foștii șefi DIPI i-au cumpărat tot din fondurile operative o cabină jacuzzi și câteva canapele din piele confortabile. Totul pentru ca țara să aibă în fiecare zi un ministru proaspăt și refăcut.

Gabriel Oprea a aflat despe noile acuzații dar nu a mai organizat o conferință de presă la sediul partidului ca să le comenteze, așa cum a procedat în scandalul coloanelor oficiale. A dat însă un comunicat de presă în care spune că:

„Mă consider nevinovat și consider că suspiciunea invocată nu este întemeiată. Este însă datoria magistraților să clarifice acest aspect, astfel încât adevărul să iasă la lumină. „

Cererea de încuvințare a cercetării penale a lui Gabriel Oprea a ajuns la Senat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*