Ultimele Știri

Mărturii uluitoare ale unor polițiști aflați sub protecția anonimatului: Gabriel Oprea era dus cu coloana oficială la restaurant, la frizerie sau oriunde avea treabă

La aproape o săptămână de la data tragediei în polițistul și-a pierdut viața, noi detalii despre abuzul de putere al lui Gabriel Oprea încep să iasă la iveală. Conform unor mărturii ale unor polițiști aflați sub protecția anonimatului, vicepremierul profita de influența sa și îi obliga pe polițiști să îl conducă în coloană oficială chiar și la restaurant, la frizerie sau oriunde avea treabă.

De la data izbucnirii scandalului, se pare că Gabriel Oprea a renunțat la coloană oficială, încă polițiștii continuă să vegheze în intersecții pentru a îi face ușoară trecerea pe la semafor.

Mărturie sub protecția anonimatului: „Din sediu, pentru el, se pleacă la 6:35 dimineaţa. Alimentează mereu, indiferent de kilometrii parcurşi. E o regulă, rezervoarele trebuie să fie pline dimineaţa. Passat-ul se alimentează de la minister, nu are cotă”.

Aşa ar fi început orice zi de muncă pentru cei care îl escortau pe ministrul de Interne. Ziua de lucru putea să aibă chiar şi 14 ore, spun oamenii.

Mărturie sub protecția anonimatului, citată de Digi24: „La locuinţa de la Snagov stă fi-su. Mai rămâne şi el peste noapte şi e preluat de la Săftica. Viteza în afara localităţii este de 150-180 km/h. (În presă s-a vorbit că şi băiatul ar fi beneficiat de coloană. E adevărat?) Nu. Înainte să-şi ia permis, ar fi avut ceva maşină de la minister. Un Passat care îl ducea unde voia. Dar nu coloană”.

Martorii spun că maşinile goneau încotro avea treabă şeful lor: la întâlniri oficiale, vizite private sau la sediile de partid.

Mărturie sub protecția anonimatului: „De la partid mai pleacă una sau două maşini după sedinţe şi se anunţă prin staţie câte maşini se ataşează la coloană. Ni se spune:”în afară de oficială, mai aveţi una sau două maşini în plus!”.

Ofiţerii de poliţie îl aşteptau şi câteva ore: „De cele mai multe ori din cauza asta stăm peste program, în cazurile astea se face raport pentru ore suplimentare. Se rămâne mereu pentru retur, nu se ştie niciodată la ce oră se întoarce de la Jilava. Ştiu că a mai mers şi la Giurgiu. Atunci are BMW (n.r. maşină de însoţire) de la Direcţie. Ei se ocupă doar de ieşirile din Bucureşti. Pe 22-23 august a fost în judeţul Alba cu coloană de la Direcţie. A fost dus şi la Mamaia, la mare, a fost preluat la revenire.”

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Mărturii uluitoare ale unor polițiști aflați sub protecția anonimatului: Gabriel Oprea era dus cu coloana oficială la restaurant, la frizerie sau oriunde avea treabă

  1. i.nic carasteanu // 29 octombrie 2015 at 20:35 // Răspunde

    Un mare de tot actor al Romaniei interbelice [si postbelice] al caqrui nume imi scapa acum, locuia la 50 metri de Teatru si totusi chema birja sa il duca. Si le spunea tuturor ca bineinteles ca putea merge pe jos acei 50 de metri dar NU SE CUVENEA. Nu se cuvenea sa se inghesuie pe strada cu toti betivii, taranii, chivutele cu flori si fel si fel de …pulime. Standardul de altitudine, inclusiv sociala, respectul pe care il imprima in ochii tuturor, serenitatea si distanta pe care si-o impunea si odata cu acestea respectul pe care il pretindea nu ii permiteau sa se dea in stamba cu nimeni, nici macar impartind acelasi trotuar. Despre asa ceva e si cazul generalului.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*