Ultimele Știri

Mărturii din Colectiv: ‘Mă gândeam doar că nu poate să-mi fie ăsta sfârşitul. Dacă nu mor arsă sau sufocată o să mor strivită’

supravietuitor colectiv

Zeci de tineri au murit și sute au fost răniți grav în urma unui incendiu produs în clubul Colectiv. Era lansarea unui album rock și nimic nu prevestea că noaptea avea să se încheie într-un mod atât de tragic.

Supraviețuitorii povestesc marcați clipele de groază prin care au trecut și se simt norocoși „Îmi iubesc viaţa acum şi nu mai am de ce să mă plâng. Sunt cea mai norocoasă şi mă simt cea mai norocoasă”, povestește într-un interviu pentru Digi24 Andra Marin, elevă în clasa a 11-a la liceul Cervantes din Bucureşti.

Se afla în club împreună cu alți patru colegi, ea a reușit să scape, deși vineri noaptea a văzut moartea cu ochii. „Le-am zis că dacă nu mor arsă sau sufocată o să mor strivită. Simţeam cum coastele se strâng, nu-mi mai simţeam oasele… simţeam totul amorţit. Mă gândeam doar că nu poate să-mi fie ăsta sfârşitul”, povestește aceasta plângând.

Andra a ajuns la spital cu piciorul zdrobit și cu câteva arsuri ușoare, ea a avut noroc. Luni a fost externată, iar marţi a mers la şcoală.

„Cât timp am stat în spital singură îmi tot aminteam şi ştiam că dacă o să mă întorc la colegi şi o să vorbesc cu persoane o să îmi fie atrasă atenţia şi stând la ore o să mă concentrez pe lecţii şi nu o să mă mai gândesc”, povestește Andra Marin în interviul acordat pentru Digi24.

Răzvan Dumitrescu, un alt tânăr aflat în club în noaptea incendiului se poate declara și el norocos.  A scăpat cu arsuri la urechi, mână şi pe spate, deși era aproape de scenă.

„Am văzut că a luat foc şi am văzut că este sus focul. Am experienţă în cursuri de prim ajutor, intervenţie. Adică recunosc un detaliu, mi-am dat seama că focul o să urce şi nu o să mai poată să-l stingă nimeni. Eu mi-am ţinut respiraţia şi mi-am închis ochii, când s-a creat perdeaua de fum”, povestește Răzvan Dumitrescu.

Deşi aflat în stare de şoc, Răzvan a avut putere și s-a întors în club ca să-şi salveze prietenii: „M-am dus, mi-am turnat o bere în cap şi m-am întors pentru că îi pierdusem pe prietenii mei. Am participat puţin la scoaterea câtorva oameni din maldărul care se crease acolo, dar, în toată sinceritatea, îmi căutam prietenii. Eram oarecum responsabil să ştiu că sunt şi ei în regulă.”

Andra privește acum partea plină a paharului, însă toată tragedia văzută prin ochii unui copil a schimbat-o, a trecut astfel, într-o clipă, de la copilărie, la maturitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*