Ultimele Știri

Mărturii cutremurătoare ale unui naționalist rus despre cât costă o zi de luptă în Donbas și tinerii deveniți ‘carne de tun’

razboiul din ucraina

Dacă propaganda rusească de pe toate posturile de televiziune a înghițit orice fel de gândire lucidă, mai există oameni în Rusia care se împotrivesc răboiului din Ucraina și cunosc implicația armatei ruse în conflict. Un naționalist rus a mărturisit într-un video cu cât sunt plătiți cei care luptă în estul Ucrainei și cum generalii ruși au devenit criminali.

Unul dintre cei mai cunoscuți naționaliști ruși, Dmitrii Meleș a înregistrat un mesaj video pentru generalii ruși în care le reamintește rezultatele campaniilor militare întreprinse în Cecenia, similare cu cele din Ucraina și le transmite că va urma mai devreme sau mai târziu o judecată fără milă pentru aceștia, – ‘la judecata de apoi nu va fi nici un ordin de scăpare’.

„Ca și în Ucraina, în Cecenia trimiteau copii de 18 ani, să lupte pentru câțiva dolari sau pentru petrolul cuiva. Asta se întâmplase acum 20 de ani, însă acei băieți care au luptat în Cecenia s-au maturizat și au devenit generali de armată și care la rândul lor trimit alți copii pe câmpul de luptă într-o țară străină.

V-a scuipat pământul și ați rămas vii, iar acum procedați la fel cum au procedat și cu voi. Le ordonați tinerilor de 18 ani să încalce absolut toate legile, și cele constituționale, și cele omenești. Pe voi cine v-a născut? E o lupoaică sau om?”, a zis acesta.

Dmitrii Meleș face referire la anii 1994-1995 în Primul Război Cecen, când trupele ruse au invadat Cecenia, omorând zeci de mii de oameni și provocând pagube materiale imense într-o perioadă în care fostul stat sovietic a dorit să-și recapete independența. Deși au ajuns până în orașul Groznâi, rușii au suferit o înfrângere umilitoare, fiind nevoiți să semneze la 22 august 1996 un tratat de pace prin care se angajau să înceteze imediat focul și să se retragă în totalitate din Cecenia, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată.

Ca atunci se întâmplă și acum, iar naționalistul rus ne mărturisește că lui însăși i s-a propus atunci, pe când avea 18 ani, să lupte în regiunea respectivă pentru câțiva dolari. Tot el spune că mai mulți s-au lăsat duși de nas și au plecat în Cecenia, însă nici unul dintre ei nu s-a mai întors.

„Cecenia a înghițit o parte din armata rusească, iar o altă parte i-a lăsat invalizi, atât fizic, cât și sufletește”.

Dacă militarii ruși erau plătiți cu câțiva dolari acum 20 de ani pentru a lupta în Cecenia, acum ei primesc câte 3000 de ruble pe zi (220 lei sau 50 euro).

„3000 de ruble primesc teroriștii internaționali pentru a merge să omoare pe un teritoriu străin”.

În  același mesaj, Meleș istorisește cazul unui tânăr în vârstă de 19 ani, care a fost mobilizat în armată acum câteva luni și băiatul a dispărut. Au trecut două săptămâni în care mama sa nu a știut nimic despre acesta, după care a fost sunată de copilul ei de pe un număr cu prefix ucrainean și care-i transmitea faptul că  el a fost dus să lupte în Lugansk. „Anume astfel de copii vor deveni carne rece”, atenționeză acesta.

„Unul va rămâne fără un picior, altul fără o mână, și nici măcar pensie nu vor avea”.

Folosind și cuvinte uneori jignitoare, adresarea către generalii ruși exprimă multă nemulțumire și repulsie.

„Dragi generali, voi nu mă apărați pe mine ca cetățean , deși scopul vostru este să mă apărați pe mine și patria noastră. Voi sunteți criminali și teroriști. Oare când vă treziți dimineață și vă uitați în oglindă, nu sughițați? Când vă mângâiați copii sau soțiile, tot nu sughițați? Nu vă gândiți la oamenii care rămân acolo, din ordinul vostru? Eu nu vorbesc despre voluntarii, care au auzit și cred într-o propagandă și pleacă de nebuni ce sunt acolo și se întorc invalizi acasă, însă cu o medalie în piept, care nu valorează și nu va valora nimic niciodată, ci de copii”.

Urmăreşte PresaLibera.net pe Facebook și Twitter

Naționalistul este indignat de faptul că este înconjurat de o mulțime de membri ai serviciilor speciale care luptă zi de zi împotriva poporului, iar acum și armata luptă împotriva poporului și a fraților lor de sânge, ucrainenii.

„Nu trebuie să spunem că Ucraina e țară străină și cu oameni străini. Fiecare dintre noi și voi aveți rude, prieteni sau cunoștințe acolo”.

În același mesaj, Dmitrii Meleș se adresează și militarilor ucraineni, pe care-i roagă să nu-i omoare pe recrutații armatei ruse, ci să-i ia în captivitate, fiindcă acei băieți tineri nu sunt decât „carne rece” pentru generali.

„Vă înțeleg ura care ne-o purtați și care se întețește pe zi ce trece, însă eu vă rog nu-i omorâți pe cei tineri, doar luați-i ostatici. Băieții nu sunt vinovați de faptul că acolo i-au trimis. Filmați-i pentru ca să vadă și să audă o lume întreagă declarațiile lor. Să spună cine sunt, cum au ajuns acolo și cine i-a trimis”.

În ultimele fraze, naționalistul estimează câte zile mai are de trăit după publicare acestui video.

„Cel mai probabil după acest video, voi fi căutat, amenințat și poate chiar maltratat. Dar atâta timp cât eu zic aceste lucruri cu mintea limpede și din postura unui om liber, să nu credeți în declarațiile pe care, probabil, le voi face în următoarele filmulețe, în care dezmint tot ce am zis acum, pentru că vor fi făcute sub presiunea cuiva. Eu cum am fost naționalist rus, așa și voi rămâne. Iar dacă se va întâmpla să pățesc ceva, veți ști cine a făcut asta”, a conchis Dmitrii.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Mărturii cutremurătoare ale unui naționalist rus despre cât costă o zi de luptă în Donbas și tinerii deveniți ‘carne de tun’

  1. FUCK YOU PUTIN FUCK CCCP. AMIN.SLAVA UKRAINA !!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*