Ultimele Știri

Mărturii cutremurătoare ale persoanelor surprinse de incendiul din clubul Colectiv

incendiu

„O vâlvătaie enormă. A ars tot tavanul. S-au călcat în picioare. Au spart uşa. (Care au fost ultimele imagini văzute?) Căţărându-mă pe oameni şi încercând să ies afară”, asta povestesc martorii incendiului de la clubul Colectiv.

Scântei provenite de la artifciile lansate la finalul concertului au aprins buretele care înconjura unul dinstre stâlpii aflaţi lângă scenă. În mai puţin de 30 de secunde, focul a cuprins tot tavanul clubului. Atunci a început haosul. Cele peste 400 de persoane prezente la concert s-au îmbulzit spre singura ieşire din club.

Era un haos, era un puhoi de lume care erau disperati, au început să împrăştie fiecare, disperaţi, până să ajungă salvările, asta s-a întâmplat. Era singura iesire din club, nu exista o altă ieşire. (A fost haos pe ieşirea respectivă?) A fost haos, pur şi simplu erau disperaţi cu toţii. Un om se uita la mâinile lui, erau băşicate, era ars şi o faţă arsă pe partea asta, atunci a căzut jos şi a încercat salvarea. (Erau mulţi tineri?) Erau mulţi tineri, da. Toată lumea a intrat in panică şi ne-am călcat în picioare. Cine a fost mai tare trăieşte. Am zis că dacă nu suntem organizaţi murim”.

Pe la jumătatea programului, la un moment dat, formaţia s-a oprit, au pornit artificile, erau două la scenă şi două pe stâlpii din mijlocul încăperii. Cele de pe perete erau de mărimea celor normale, cele pe care le punem şi noi pe un tort aniversar.

Solistul a zis: arde ceva acolo şi asta nu e în program, are cineva un extinctor? A râs.

Nimeni nu s-a angajat să facă nimic, cei care erau în sală au aruncat cu bere şi apă peste foc.

Uşor, uşor, focul s-a dus spre tavan. În acel moment toată lume calmă, ne îndreptam spre ieşire, dar eram calmi.

Când a ajuns la tavan, s-a extins în 3 – 5 secunde, parcă era benzină, toată lumea a dat spre ieşire. Ieşirea era de mărimea unei uşi de bloc, deschisă doar pe jumătate, cu cârlig la mijloc.

Am ieşit printre primii, m-am băgat pe stânga, în ideea să mai ajut să trag pe altcineva. În momentul următor uşa s-a spart, noi atunci…. ni s-a părut că a intrat foarte mult oxigen în camera în care nu mai era aer deloc, focul s-a înteţit, cred că au început să ardă oameni a venit un fum din încăpere, am zis, ştiu că trebuie să fac stânga, m-am lăsat mai jos ştiind că e aer mai mult jos când e un incendiu, dar din clădire ieşea fum ca şi când s-ar fi spart o tobă de la maşină, nu puteai respira.

Cumva am reuşit să ies, apoi a început să mai iasă lume, erau oameni negri, oameni fără haine, e o imagine pe care o retrăiesc şi încă tremur.

Plafonul cred că era din scânduri de lemn care au ars imediat.

Clubul era plin, eram toţi în picioare, cu greu te puteai muta dintr-un loc în altul”, a povestit un tânăr la Digi24.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Mărturii cutremurătoare ale persoanelor surprinse de incendiul din clubul Colectiv

  1. Cum sa faci bani online! In aceste timpuri este nevoie sa inveti rapid cum sa faci bani online! Profita si tu imediat de acest sistem care te indruma pas cu pas si te invata cum sa faci bani online! Incepe urgent sa te instruiesti cum sa faci bani online! Noi, cu o echipa dinamica si tanara, suntem alaturi de tine si te ajutam cu cea mai mare seriozitate sa reusesti! Numai cand doresti cu cea mai mare seriozitate sa schimbi ceva in viata ta, cauta-ne la adresa de email: reghinahossu@yahoo.ro

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*