Ultimele Știri

Mărturii ale copilotului avionului prăbușit la Brăila. S-a început urmărirea penală

avion utilitar stancuta

Copilotul avionului prăbuşit în Brăila le-a spus anchetatorilor că aparatul de zbor a intrat într-un viraj necontrolat la scurt timp de la decolare şi nu a mai putut fi redresat, ancheta urmând a stabili dacă s-au respectat dispoziţiile şi cerinţele tehnice, potrivit procurorului Virgil Luparu.

Copilotul avionului prăbuşit, aflat sub îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean din Brăila, a fost audiat, sâmbătă seara, de anchetatori.

„Copilotul a precizat că după decolare, în momentul în care a ajuns cu avionul la o înălţime de aproximativ 10-15 metri, fără niciun motiv din partea lui explicabil, avionul a intrat într-un viraj pe partea stângă necontrolat. Au încercat să îi păstreze direcţia de zbor şi nu au reuşit şi atunci au intrat în impact cu solul şi s-au prăbuşit”, a declarat Virgil Luparu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați se ocupă de elucidarea cazului accidentului aviatic de la Stancuța, în urma căruia pilotul a murit, iar copilotul a fost rănit. S-a început urmărirea penală pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea îndatoririlor personalului aviatic, conform art. 196 Cod penal şi art. 98 Codul aerian al României.

Potrivit procurorului general adjunct Virgil Luparu, mecanicul de bord, care se află internat la Spitalul Județean din Brăila, a fost audiat, acesta povestind că, în timp ce se afla în aer, avionul a intrat într-un viraj necontrolat din cauza vântului, care a condus la prăbușirea aeronavei.

”Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a început investigațiile cu privire la accvidentul aviatic care a avut loc pe data de 1 august, pe raza localității Stăncuța din județul Brăila. În cauză s-a început urmărirea penală pentru vătămare corporală din culpă şi pentru nerespectarea îndatoririlor personalului aviatic. Aeronava a fost ridicată de către specialiștii din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru siguranța Aviației Civile care alături de Curtea de Apel Galați a desfășurat investigații cu privire la cercetarea la fața locului, urmând a fi efectuată o expertiză. Am discutat și cu partea vătămată Frantz Viorel, copilotul aeronavei care nu-și poate explica concret modalitatea în care avionul a părăsit traseul și s-a prăbușit pe raza comunei Stăncuța. În momentul în care avionul s-a rostogolit, toate funcțiile de comandă s-au deteriorat, motiv pentru care, poziția în care s-a găsit este explicabilă ca urmare a acestui fapt. Persoana vătămată a relatat că în timp ce se aflau în aer a intrat într-un viraj necontrolat din cauza vântului, după care s-au prăbușit”, a declarat Virgil Luparu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Virgil Luparu nu a putut încă să se pronunțe cu privire la ipoteza legată de posibila blocare a manșei avionului, spunând că prăbușirea a condus la distrugerea acesteia.

Totuși, epava avionului prăbușit a fost ridicată, duminică, de la Brăila de specialiștii Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIASAC), care vor stabili, la București, dacă prăbușirea avionului s-a produs dintr-o eroare umană sau dintr-o defecțiune tehnică a avionului.

Vă reamintim că sâmbătă dimineață, pe un câmp din localitatea brăileană Stăncuța un avion utilitar, în care se aflau două persoane s-a prăbușit într-o orezărie. La câteva ore de la producerea accidentului, pilotul avionului, Constantin Vâlcu, în vârstă de 59 de ani a murit în Spitalul de Urgență din Brăila. Acesta urma să fie transportat cu un elicopter SMURD Galați la Spitalul Floreasca din București, însă a intrat în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor de resuscitare, și-a pierdut viața. Costică Vâlcu era pilot cu o vastă experiență, având peste 6.000 de ore de zbor. Copilotul, Viorel Frantz a scăpat cu doar câteva zgârieturi pe față și câteva coaste rupte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*