Ultimele Știri

Mărturie medic: Ne ia dracu pe toți! Ce ne facem în cazul unei calamități cu 2000 de victime?

medici

Un medic de la Spitalul Colțea trage un semnal de alarmă în urma tragediei care a avut loc în Capitală la Clubul Colectiv. Medicul spune că spitalele românești sunt în suferință datorită deficitului de cadre medicale și proasta finanțare. 

În noaptea de vineri spre sâmbătă șefii spitalelor intraseră în panică din cauza numărului mare de răniți. Unii șefi de spitale au anunțat la televizor că nu mai au loc în spitale. Ce vom face în cazul unei calamități cu 2000 de victime?… este poate cea mai pertinentă întrebare în situația de față. 

Mesajul medicului:

„Fac parte din gașca *șpăgarilor*. De regulă mă emoționez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment – pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colțea (atenție!- spitalul clinic, NU DE URGENȚĂ).

Mi-a spus că e o imagine de coșmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă și în 10 minute eram la spital. Așa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemați ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remunerație, fără șpagă, plătindu-și taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care crește un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreți voi, să ajute niște oameni cărora li s-au topit bancnotele „de șpagă” în buzunar, împreună cu buletinele.

7 victime au fost duse la Colțea. Cea mai puțin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Vi se pare puțin? pentru ea au însemnat ambele brațe și fața!!! Cei mai gravi erau 2 băieți cu arsuri pe 55% din suprafața corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut că nu se va mai trezi așa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie.

În terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arși. Absolut toți aveau fața arsă – și căile aeriene. S-au mobilizat toți medicii din secția de chirurgie. Șeful secției, prof. Traean Burcoș, debrida și curăța arsurile cot la cot cu rezidenții dumnealui. A venit personal de pe toate secțiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenție! cadre medicale înseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil își inchipuie că deficitul de personal este numai în rândul medicilor.

Deci la întrebarea – de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? răspuns- cam de 800-1000. Cam câți sunt disponibili la ora actuală în București? Păi cam ăștia am fost toți! Aoleo….păi și noi ce ne facem în cazul unei calamități cu 2000 de victime???? Răspuns- Ne ia dracu pe toți!!!!

Bolnavii de la Colțea au fost, chipurile, bolnavi triați, cu leziuni mai puțin grave. M-am gândit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arși, etc. Femei și bărbați cu fețele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiați și cu lacrimi de sânge.
Și ce face românul? Nimic!!!!! În seara asta cârciumile sunt din nou pline în București.

Așa că acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli într-o stare de sănătate aparentă și din acest motiv stai relaxat și nu esti preocupat.

Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani și la primele semne de boală vii la doctor și spui că vrei „să te facă bine, că ție ți-a luat 1 milion pe lună la sănătate” IEȘI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanță, lasă dracu episodul din las fierbinți.

Dacă nu pentru tine fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea (…), doar pentru că vrei tu sa te duci la Predeal să mănânci pleșcoi în weekend. Fă-o pentru frații tăi, pentru copii tăi care ies la distracție în niște locuri care în mod legal nu ar obține autorizație de funcționare nici ca siloz.

Veșnică recunostință „șpăgarilor” din spitalele bucureștene! Ați dat dovadă și de această dată de un maxim profesionalism!

EDIT: Scopul acestei postări nu este acela de a atrage recunoștință! Sper că mesajul se va întelege corect. Ar fi bine să nu mai bezmeticim precum muștele fără cap”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*