Ultimele Știri

Mărturie din Piața Universității: Cum a decurs vizita președintelui Iohannis

klaus iohannis

Jurnalistul Vlad Ursulean a fost prezent în Piața Universității, duminică seara, în momentul apariției președintelui Klaus Iohannis. 

„A venit președintele „incognito” în piață, să vorbească cu „oamenii simpli”.

Cu ocazia asta s-a închis bulevardul și oamenii simpli au dat buluc pe stradă, dar nu mai pot să se apropie de Iohannis. E înconjurat de camere de filmat și de gărzile prætoriene, care se duelează cu poporul extaziat și din când în când răpesc câte un cetățean, să-i țină de urât președintelui în lumina reflectoarelor.

Vreo zece „protestatari” tinerei, cu hanorace negre, intră brusc în formație de luptă și încep să împingă lumea ca la un concert rock, înspre a crea un iluzoriu culoar pentru prezident. În îmbulzeală cad pe jos oameni, aparate foto, lideri, telefoane mobile.

În ochiul furtunii, Iohannis înaintează posomorât și nu pare să înțeleagă absolut nimic.

Strada, ca de obicei, înțelege absolut totul și încă ceva pe deasupra. „Gata, se termină protestul, a venit boul”, remarcă un cetățean. „Vorbeste, mutule!”, îl încurajează altul.

Nu mai e nimic de vorbit, președintele se urcă într-o mașină neagră și demarează nevătămat spre Victoriei. Bulucul înaintează din inerție și e cât pe-aci să pornească spre Guvern și să-l mai dea jos odată.

Cam așa am văzut „întâlnirea cu poporul”. Cu multe ghilimele.”, a scris Vlad Ursulean pe pagina sa de Facebook.

Uite și ce a văzut domnul Iohannis, mai fără ghilimele:

„Am fost în seara aceasta în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenți să aibă încredere și să rămână implicați, doar împreună putem face ca România să devină țara pe care ne-o dorim cu toții.”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, însă lucrurile se pare că nu au stat chiar așa, fapt ce îl confirmă și filmările de la fața locului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*