Ultimele Știri

Marți vor reîncepe negocierile dintre Grecia și creditorii internaționali

eurogrup

Guvernul lui Alexis Tsipras a primit un vot de încredere din partea poporului grec la Referendumul istoric organizat duminică împotriva legilor austerității impuse de creditorii internaționali. 

Liderii Eurogrupului se vor întâlni, marți, într-un summit istoric pentru a discuta rezultatul votului din Grecia. Șeful Eurogroupului, Jeroen Dijsselbloem, consideră rezultatul votului ‘foarte regretabil’ pentru viitorul Greciei. Cetăţenii greci au votat în proporţie de 61,28% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali, 38,72% pronunţându-se în favoarea acestora, conform rezultatelor oficiale parţiale.

‘Acest rezultat este foarte regretabil pentru viitorul Greciei’, a estimat Jeroen Dijsselbloem, ministrul de finanțe al Olandei, care prezidează Eurogroup.

‘Pentru refacerea economiei grecești, măsuri dificile și reforme sunt inevitabile. Nu vom aștepta inițiativele autorităților grecești’, a afirmat el într-un comunicat, în timp ce miniștrii de finanțe ai zonei euro urmează să se reunească marți, înaintea summit-ului șefilor de stat și de guvern ai celor 19 țări la ora locală 18:00 (16h00 GMT) la Bruxelles.

Desfășurarea summit-ului, confirmată de Donald Tusk, președintele Consiliului European, a fost cerută în cursul serii de cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, care au discutat la telefon duminică seara și urmează să se întâlnească luni la Paris.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a susținut campania pentru DA la referendum, se va exprima oficial asupra rezultatului marți, în cursul unei sesiuni plenare a Parlamentului European la Strasbourg.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*