Marșul pentru VIAȚĂ din Cluj | Protejează viaţa, spune nu avortului

  • Adrian Marinescu
  • 26 martie 2016
  • Local
cluj

Aproximativ o mie de persoane au luat parte, duminică, la Cluj-Napoca, la „Marşul pentru viaţă”, o acţiune care are drept scop lupta împotriva avorturilor şi la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, în frunte cu IPS Andrei Andreicuţ, dar şi ai Bisericii Greco-Catolice.

Participanţii la marş au străbătut mai multe străzi din centrul oraşului şi au purtat bannere cu mesaje precum: „Protejează viaţa, spune nu avortului” sau „Dumnezeu creează viaţa, avortul o omoară”.

12523976_767392816695262_585290584097143971_nPotrivit organizatorilor, marşul are ca scop promovarea unicităţii fiecărei vieţi şi în special lupta împotriva avorturilor. Evenimentul este unul la nivel naţional, astfel că marşuri similare au mai fost organizate sâmbătă în peste o sută de oraşe şi localităţi din România, între care Constanţa, Braşov, Sibiu, dar şi în Capitală.

La marşul din Cluj-Napoca a luat parte şi Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, care a atras atenţia asupra faptului că popoarele europene au un spor natural mai mic decât cele musulmane şi a îndemnat familiile să aibă cât mai mulţi copii.

„Ca să trăim o viaţă normală, în România ar trebui ca fiecare familie să aibă măcar trei copii: unul pentru mamă, unul pentru tată şi celălalt pentru ţară şi biserică. Altfel o să îmbătrânim şi ne împuţinăm”, a spus Andrei Andreicuţ.

De asemenea, la marş au fost prezenţi şi episcopul Greco-Catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, dar şi episcopul ortodox Pavlos din Drama (Grecia).

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *