Ultimele Știri

Marșul bicicliștilor: Vrem un oraș pentru oameni

marsul biciclistilor

Sute de biciclişti s-a adunat la intrarea în Parcul Herăstrău din Capitală, la Piaţă Charles de Gaulle, pentru a pleca în marşul de 15 kilometri „Vrem un oraş pentru oameni” organizat de Comunitatea bicicliştilor din Bucureşti şi Optar (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România). Acesta este o formă de protest faţă de faptul că Primăria Capitalei nu face benzi pentru biciclişti şi nu încurajează transportul în comun şi transportul cu bicicletă, în condiţiile în care Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale europene.

Primăria Capitalei a dat dovadă în ultimii ani de incompetență și ineficiență în amenajarea tronsoanelor pentru bicicliști. Oamenii primarului Sorin Oprescu abonați la contractele pentru construirea acestor piste de biciclete primesc milioane de euro pentru trasee inexistentente sau prost construite. Mersul pe bicicletă în București este o adevărată aventură și nu de puține ori au avut loc accidente în care bicicliștii au suferit răni grave din cauza lipsei acetor tronsoane speciale, dar și imprudența șoferilor. 

Conducătorii auto parchează mașinile de cele mai multe ori chiar pe puținele piste destinate bicicliștilor, așadar numai biciclist să nu fii în București.

10911493_824255314321424_607026643570294410_o

Ce nemulțumiri au bicicliștii:

– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră
– încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitală europeană
– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii
– menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete
– neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate

Ritmul coloanei de biciclişti este dat de trupa Bălaşa Party Percution, care a susţinut un concert înainte de plecarea în marş a bicicliştilor la intrarea în Parcul Herăstrău. Artiştii îi vor aştepta pe biciclişti şi în Piaţă Revoluţiei, şi la sosire, la intrarea în Parcul Tineretului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*