Ultimele Știri

Marș istoric în capitala Franței. Merkel, Cameron, Lavrov, Iohannis printre participanți

La această oră Parisul este capitala lumi care luptă împotriva terorismului. Peste un milion de oameni şi mulţi dintre liderii Europei vor participa la Marşul solidarităţii organizat la Paris. În capitala franceză, nivelul de alertă antiteroristă rămâne la cota maximă.

După atentatele teroriste din Franța, în care 17 persoane au fost omorâte, peste un milion de oameni se află chiar acum în capitala Franței, Paris și participă la un marș pentru a-și arăta solidaridate față de cele petrecute.

Nu e vorba doar de oameni simpli ci și oficialități din toata lumea. În primul rând al marșului se află cei mai importanți oameni ai lumii, conducătorii țărilor europene. Ei se țin de mână în semn de sprijin și unire în fața forțelor teroriste.

Și președintele României se află la Paris, pentru a-i susține pe francezi în lupta cu teroriștii.

Așa cum am anunțat, voi participa la marşul de solidaritate organizat duminică la Paris după atacul care a vizat revista „Charlie Hebdo”. Invitația a fost lansată de președintele francez François Hollande. În fața atacurilor barbare care au avut loc în Franța, Europa și întreaga lume liberă își arată unitatea și solidaritatea. Gândurile și inimile noastre au fost alături de cetățenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezența alături de ceilalți șefi de stat și de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinței de implicare a României în lupta împotriva terorismului și a extremismului de orice fel. Prin participarea la acest marș împotriva urii și a violenței condamnăm nu doar atacurile asupra redacției săptămânalului „Charlie Hebdo”, ci și antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris.” se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul președinției.

În total, sunt aproape 50 de şefi de state şi Guverne, pe care Francois Hollande, prezent pe toate fronturile în timpul crizei, îi va primi întâi la palatul prezidenţial Elysee.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*