Marocan suspectat de coordonarea unor atacuri ale reţelei Stat Islamic în Europa, arestat în Spania

  • Adelina Mitrache
  • 19 aprilie 2016
  • Externe

Poliţia spaniolă a arestat un bărbat de origine marocană pe insula Mallorca, marţi dimineaţă, fiind suspectat de coordonarea unor posibile atacuri ale reţelei Stat Islamic în Spania şi în alte ţări europene, a anunţat Ministerul spaniol de Interne, potrivit Reuters.

Bărbatul este acuzat şi că s-ar fi ocupat de recrutarea simpatizanţilor reţelei teroriste care să lupte alături de militanţii islamişti în Irak şi Siria, unde gruparea deţine arii vaste.

El ar fi fost responsabil şi de coordonarea posibilelor atacuri care ar fi vizat Spania şi alte ţări europene, se arată în comunicatul Ministerului spaniol de Interne.

„Operaţiunile poliţiei, al căror scop a constat în neutralizarea unei ameninţări directe, continuă”, susţine comunicatul ministerului spaniol.

Un cuplu suspectat pentru implicare în recrutarea de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic a fost arestat sâmbătă pe un aeroport din sudul Spaniei, în timp ce încerca să părăsească ţara pentru a ajunge în Maroc, împreună cu fiul lor minor.

Cei doi, un bărbat de origine marocană şi o femeie de origine spaniolă, ar fi făcut parte dintr-un grup care susţine reţeaua teroristă, ocupându-se de recrutări de luptători, printre care militanţi care au comis atacuri sinucigaşe în Siria.

De la începutul anului, autorităţile spaniole au arestat 20 persoane suspectate de legături cu militanţii islamişti.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *