Ultimele Știri

Marko Attila şi-a dat demisia din Parlament

Marko Attila

Deputatul UDMR Marko Attila şi-a dat demisia din Parlament, înainte ca plenul Camerei Deputaţilor să dezbată cea de a doua cerere privind încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive.

Demisia a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei şi urmează să fie prezentată în plen, potrivit unor surse parlamentare.

Cererea DNA vizându-l pe deputatul Marko Attila urma să fie dezbătută în şedinţa de după-amiază a Camerei Deputaţilor, înainte de sesiunea de vot final.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, iar votul final urma să-l aflăm astăzi.

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a spus că membrii comisiei nu au reuşit să discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocaţi, care au precizat că Marko Attila se află în Ungaria.

„Nu am reuşit să vorbim cu deputatul. Au venit în schimb reprezentanţii domniei sale, două doamne avocat. Mi-au spus în felul următor: dânsul e află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocaţi şi cu avocaţii comunică prin e-mail. Are un mesaj că nu se sustrage reţinerii sau arestării, pentru că vrea să-şi dovedească nevinovăţia. Prin urmare, bănuiesc, că la Parchetul de pe lângă ICCJ atunci când se va face cererea DNA de arestare, va merge doamna avocat, însoţită de asistentă şi îi va susţine cauza”, a mai spus Nica.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis, săptămâna trecută, la Comisia juridică a doua cerere de încuviinţare a arestării preventivă a deputatul UDMR Marko Attila.

Marko Attila este implicat în acelaşi dosar în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost arestat, iar deputatul Theodor Nicolescu a fost reţinut. Acesta este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, potrivit DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*