Ultimele Știri

Mark Zuckerberg a donat 25 de milioane de dolari pentru lupta împotriva virusului Ebola

Fondatorul rețelei Facebook, Mark Zuckerberg  a anunţat că a donat 25 de milioane de dolari Centrului american pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC), pentru a sprijini  lupta împotriva celui mai grav focar de Ebola, din  vestul Africii.

„Avem nevoie să controlăm virusul Ebola pe termen scurt, pentru a nu se dezvolta şi epidemia să nu ia avânt pentru a deveni o criză sanitară la nivel mondial, pe termen lung, pe care va trebui apoi să o combatem timp de decenii, pe scară largă, cum este cazul HIV şi al poliomielitei. Donaţia noastră este modul cel mai rapid de a furniza CDC şi specialiştilor în această problemă uneltele de a împiedica acest lucru”, a precizat Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

Donația lui  Zuckerberg  a dublat contribuțiile pentru combaterea Ebola primite de către fundație. Claire Greenwell, un purtator de cuvant al fundației, a declarat că a primit până acum aproximativ 40 de milioane de dolari în angajamente și donații pentru a ajuta la combaterea crizei din Africa de Vest. Ea a spus că donațiile vor furniza resurse și servicii  necesare pentru a îmbunătăți situația de pe teren, în Africa de Vest.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*