Ultimele Știri

Marius Tudose este noul preşedinte al CSM

Astăzi a avut loc întâlnirea pentru a alege noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii. La întâlnire a participat și președintele României, Klaus Iohannis. În urma discuțiilor judecătorul Marius Tudose Badea a fost ales noul președinte CSM. 

Marius Tudose Badea, în vârsta de 42 ani, este membru în consiliu din 2011. El a intrat în magistratură în 1995 şi a fost judecător la Judecătoria Slatina, Judecătoria Sectorului 4 şi Judecătoria Sectorului 3. În cadrul acestei ultime instanţe a ocupat funcţia de vicepreşedinte, între 1 octombrie 2000 – 1 noiembrie 2001, şi pe cea de preşedinte, din 1 noiembrie 2001 până în 6 ianuarie 2011.

Președintele, Klaus Iohannis, prezent la întâlnire, a făcut câteva declarații cu privire la organizarea acestei instituții.

„Astăzi, aici, declar că a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV, ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită şi să se constate că acele constituţionalităţi au fost îndeplinite, Nu vă lăsaţi intimidaţi, nu vă lăsaţi pradă influenţelor politice sau ameninţărilor, pentru că nu există altă şansă a acestei ţări decât un stat de drept consolidat şi cu o justiţie independentă. Indiferent de natura şi dificultatea obstacolelor, magistraţii oneşti vor avea în mine un partener loial în depăşirea oricăror piedici”, a spus Klaus Iohannis.

În funcția de vicepreședinte a fost ales procurorul Bogdan Gabor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*