Marian Vanghelie urmează să îşi anunţe joi candidatura la Primăria Sectorului 5

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, judecat pentru corupţie, urmează să îşi anunţe joi candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 5, au declarat surse politice.

Anunţul va fi făcut într-o conferinţă de presă susţinută la ora 14.00 la Palatul Parlamentului, la care vor participa şi mai mulţi parlamentari, au declarat pentru News.ro surse politice. 

Conferinţa de presă a fost anunţată de către deputatul Radu Popa, fost membru PPDD şi PSD, în prezent neafiliat.

Conform surselor citate, la conferinţa de presă va fi prezent şi Marian Vanghelie, care îşi va anunţa candidatura. De asemenea, vor fi prezenţi şi alţi parlamentari care îşi vor declara susţinerea pentru acesta. Deocamdată, este vorba doar de câţiva parlamentari care în prezent nu fac parte din niciun partid politic.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la începutul lunii martie, că o posibilă candidatură a lui Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5 ”încurcă foarte multă lume”.

”O candidatură a lui Marian Vanghelie încurcă foarte multă lume. Este o opţiune importantă, e un candidat important. Vom ţine cont de asta. PSD va avea candidat susţinut la Sectorul 5”, a spus Dragnea, la Adevărul Live. 

Vanghelie a declarat anterior că şi-ar dori să candideze pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5. Edilul suspendat al Sectorului 5 a declarat că a purtat discuţii cu alte „patru-cinci” formaţiuni, care l-ar dori în rândurile lor, inclusiv pentru a candida la alegerile locale.

„Eu nu trebuie să-mi fac partid. Am avantajul că în cele patru-cinci partide, care sunt partide nou născute, cât şi în unele partide care au parlamentari, am avut discuţii şi mă doresc, fără criterii de integritate, fără nimic. Mă doresc şi candidat”, a spus Vanghelie la România TV.

Tot atunci, Vanghelie a precizat că are relaţii bune în continuare cu mulţi politicieni. „Nu trebuie să ne omorâm”, a spus acesta. Întrebat dacă a discutat şi cu liderul PNL Alina Gorghiu, Vanghelie a spus că el este un om de stânga, dar s-ar putea să „reuşească în zona” lui Vasile Blaga.

Varianta înfiinţării unui nou partid de către Marian Vanghelie a apărut după ce iubita sa, Oana Mizil, a înregistrat la OSIM marca ”Partidul Social Democrat Independent”.

Primarul suspendat al Sectorului 5 este judecat sub control judiciar, din decembrie, după ce a fost în arest preventiv şi în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Vanghelie a fost trimis în judecată în 7 iulie.

Procurorii DNA îl acuză că, în perioada 2006 – 2014, în calitate de primar al Sectorului 5, a cerut şi a primit de la omul de afaceri Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, pentru a favoriza firmele acestuia.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *