Ultimele Știri

Marian Vanghelie și Oana Mizil au sechestru pe avere

Oana Mizil și Marian Vanghelie

Anchetatorii au pus sechestru pe averea primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Potrivit avocatului acestuia, ar fi vorba despre două apartamente și un autoturism.

Totodată, avocatul Oanei Niculescu Mizil a declarat că aceeași măsură a fost luată și în cazul ei, având în vedere că există „suspiciuni cu privire la un presupus prejudiciu”.

„Nu sunt conturi. Despre ce vorbim? Bunuri și o mașină pe care domnul Vanghelie a vândut-o acum cinci ani fratelui sau. Nu știu de unde e informația cu 90 de milioane. Nu știu de unde e sumă de 90 de milioane de euro, nu e real. Când vom avea informații, vă promit că vi le dau. Sunt două apartamente ale domnului Vanghelie. O să luăm o decizie în 3 zile cu privire la contestație. Doamna Mizil nu are niciun bun pe numele dânsei, a fost doar o formalitate, i s-a adus la cunoștință. Nu se dau declarații în faza asta”, a declarat avocatul Cristian Ene.

De asemenea, a fost instituit sechestru și pe proprietățile Oanei Niculescu Mizil, a declarat avocatul Cristian Ene.

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost adus din Arestul Poliţiei Capitalei la DNA în jurul orei 15.15 pentru a fi audiat, iar cu un sfert de oră înainte venise şi iubita acestuia, Oana Niculescu Mizil, care a fost citată de procurori în acelaşi dosar în care este cercetat edilul, în care aceasta este suspectată de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia.

Marian Vanghelie se află în arest preventiv din data de 14 martie. El este acuzat de procurori de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Deși a contestat măsura, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația.

Fostul primar al Sectorului 5, suspendat din aceasta funcție la 28 martie, este acuzat că a luat mită 90 de milioane de euro pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice.

Potrivit procurorilor DNA, Vanghelie a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primaria Sectorului 5.

Procurorii DNA au dispus începerea urmaririi penale in cazul deputatului Oana Niculescu Mizil. Dupa anuntul procurorilor, Mizil a demisionat din Parlament.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*