Ultimele Știri

Marian Vanghelie și Horia Georgescu vor petrece Paștele în arest

Marian Vanghelie

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie și fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu ar putea petrece sărbătorile pascale în arest preventiv în urma deciziilor instanței supreme.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, astăzi, propunerea procurorilor DNA de prelungire a mandatului de arestare cu încă 30 de zile în cazul lui Marian Vanghelie, iar lui Horia Georgescu, magistrații i-au respins cererea de înlocuire a măsurii.

Ambele decizii luate astăzi de ICCJ pot fi contestate la aceeaşi instanţă.

Marian Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, unele fapte fiind săvârșite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Acesta a fost arestat preventiv pe 14 martie până pe 12 aprilie inclusiv, ca, vineri, urmând să se decidă definitiv prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru el și pentru vărul său, Mircea-Sorin Niculae.

Magistrații au respins cererea avocaților fostului șef al ANI privind înlocuirea arestului preventiv cu o măsura mai blândă precum arestul la domiciliu sau control judiciar.

Horia Georgescu a fost arestat preventiv în 18 martie, în dosarul în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

În acelaşi dosar, mai sunt arestaţi preventiv Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, foşti colegi ai lui Georgescu în comisia de la ANRP, şi Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu, experţi evaluatori.

Alţi doi experţi evaluatori, Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, sunt arestaţi la domiciliu.

Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*