Ultimele Știri

Marian Rada, despre suspendare, situația financiară și cea din clasament a Rapidului

Marian Rada a declarat, astăzi, că locul 15 ocupat în prezent de Rapid București este cea mai slabă clasare a formației sale din ultimii 25 de ani, iar el va încerca cu ajutorul lotului pe care îl are la dispoziție să aducă formația giuleșteană la forma care o avea câțiva ani în urmă. 

În cadrul unei conferințe de presă organizate la baza sportivă Pro Rapid, Marian Rada se declară nemulțumit de situația din clasament în care se află echipa sa, iar pentru a scăpa de zona periculoasă a retrogradării, în meciul de vineri cu FC Brașov va avea nevoie de o victorie.

„Locul 15 este nemulțumitor pentru noi, este cea mai proastă clasare a Rapidului din ultimii 25 de ani. Situația este dezastruoasă și trebuie să facem ceva, să revenim acolo unde am fost. Brașov este o echipă incomodă, care va veni pe Giulești să câștige. Nu cred că se va mulțumi cu un egal, însă noi sperăm să luăm toate cele trei puncte. FC Brașov este în revenire de formă, iar pentru noi, cu o echipă încă neomogenă, orice meci este greu în Liga I”, a spus antrenorul Rapidului.

Pentru partida de pe teren propriu cu FC Brașov din etapa a XI-a a Ligii I, Marian Rada îi va avea disponibili pe cei trei accidentați, Daniel Pancu, Emil Dică și Cătălin Savin, care au revenit deja la antrenamente.

Deasemenea, tehnicianul a specificat că situația financiară precară de la echipă se va rezolva în scurt timp, iar elevii săi vor fi cu salariile la zi, precum cei de la Universitatea Cluj.

„Avem promisiuni că în această lună se vor mai achita câteva salarii. După cum am fost informat, totul decurge spre normalitate. Se dorește chiar să se ajungă cu salariile la zi. Adică la fiecare salariu să se mai adauge din urmă câte două sau trei. în funcție de posibilități. Eu aștept vești, aștept ca jucătorii să fie plătiți și să ajungem la normalitate”, a precizat Marian Rada.

Despre decizia Comisiei de Recurs a FRF, care a acordat dreptul formaţiei giuleştene de a evolua în următoarele două partide pe teren propriu cu spectatori și a micșorat penalitatea sportivă stabilită de Comisia de Disciplină de la 22.500 la 10.500 de lei, Marian Rada s-a arătat mulțumit, însă consideră că amenda trebuia anulată definitiv în cazul incidentului rasist de la partida cu Concordia Chiajna, când un suporter rapidist a aruncat o coajă de banană în direcţia atacantului Wellington Carlos da Silva.

„E foarte bine că vom avea suporteri pe stadion, pentru că fotbalul este făcut pentru spectatori. Cred însă că aceste comisii ar trebui să fie mai atente pentru că noi am plătit cele mai multe amenzi, cred că sute de mii de euro s-au dat numai pe amenzi. Atunci când eşti vinovat sunt de acord să plătim, dar acum pur şi simplu nu am avut nicio vină. Dacă ai un meci în deplasare se alocă un sector echipei vizitatoare, iar în celelalte sectoare nu are voie să intre niciun spectator cu însemnele oaspeţilor. Pentru că poate fi şi un alibi, să pui fularul Rapidului şi să te duci în alt sector şi să zici că au făcut rapidiştii ceva”, a declarat Rada.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*