Ultimele Știri

Marian Oprişan: Procesul meu este 100% politic!

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a fost audiat la DNA în dosarul Căprioara, unde cele două experte contabile au fost reţinute de procurori. 

Baronul de Vrancea se apără şi spune că a fost audiat doar în calitate de martor şi afirmă că nu are nicio legătură cu acest dosar. Oprişan spune că procesul său este 100% politic. Cele două femei reţinute  se pare că au realizat expertiza astfel încât să îl favorizeze pe preşedintele consiliului judeţean. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti le acuză de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu. 

Marian Oprişan a fost trimis în judecată la începutul anului 2006, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals şi uz de fals. Acesta a numit o comisie de licitaţie care a încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, bani viraţi unor firme neeligibile. 

Procurorii au descoperit că în urmă cu 10 ani Marian Oprisan a cumpărat Complexul Turistic Căprioara fără să aibă o decizie a Consiliului Judeţean şi fără să aibă avize de specialitate. În jurul complexului turistic, Oprişan ar fi deţinut, împreună cu familia, mai multe hectare de teren. 

Toată afacerea a costat 1,7 milioane de lei, alocaţi, spun procurorii, ilegal din fondurile Consiliului. La sfârşitul săptămânii trecute, expertele contabile implicate în Dosarul Căprioara au fost arestate preventiv pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Dosarul stagnează în instanţă de mai bine de opt ani. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*