Ultimele Știri

Marian Oprișan își află astăzi sentința în dosarul Căprioara

Baronul de Vrancea Marian Oprișan află, joi, sentința în dosarul de corupție Căprioara. Oprișan a fost acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

Alături de el, au mai fost inculpaţi şi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Marian Oprișan se teme de pușcărie și a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, lui Cazanciuc, Nițu, Kovesi, Ciorbea și Ambasadei SUA la București în care le cere să oprească presiunile asupra justiției. Expertele contabile reținute de procurorii DNA pentru favorizarea făptuitorului au fost trimise cu două zile înainte de soluționarea dosarului în care este anchetat Oprișan. 

Baronul de Vrancea consideră acest gest al procurorilor un fapt de presiune asupra justiției. Expertele contabile l-au ajutat pe Marian Oprișan să ascundă faptele de corupție din dosarul Căprioara. 

Procurorii susţin că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat banii viraţi de Ministerul Transporturilor, pentru lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, unor firme neeligibile. Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la „Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila „Rucăr” şi „Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei. 

Dosarul Căprioara trenează între instanțe din anul 2006. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*