Marian Munteanu ar fi colaborat cu Securitatea. Sub ce nume se ascundea acesta

  • Nicoleta Ungureanu
  • 8 iunie 2016
  • Social

Marian Munteanu, fostul candidat din partea PNL la Primăria Capitalei, ar fi semnat un angajament cu Securitatea în anul 1988, ascunzându-se sub numele de ”Ioan”.

Conform unor informații furnizate de ziarul Adevărul, angajamentul lui Marian Munteanu, semnat în anul 1988, era următorul:

„Subsemnatul Munteanu Marian Teofan-Dragoş, născut în data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir şi al Mariei, student la Facultatea de Filologie, domiciliat în Bucureşti, mă angajez să sprijin în mod organizat şi secret organele de securitate. Mă angajez, totodată, ca în activitatea mea să dau dovadă de sinceritate şi corectitudine şi să nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic în legătură cu această activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan”.  Acesta este angajamentul semnat de Marian Munteanu în 1988, conform Adevărul.

Acționând sub numele de ”Ioan”, acesta primise sarcina de a-l urmări pe un lector portughez, profesorul lui de facultate, suspectat că ar fi spion secret al serviciilor secrete din Portugalia. Pe lista lui Munteanu mai apar și alți șase studenți străini.

Marian Munteanu a negat vehement că ar fi avut legături cu fosta Securitate.

„Nu, nu, nu am colaborat cu Securitatea. Ce să vă mai spun? Cu cine n-am mai colaborat? De câte ori să vă spun? Spun asta de-o viaţă întreagă. Dimpotrivă, eu am luptat contra Securităţii, iar asta în momente în care era greu să lupţi. Da?”, a declarat cu două luni în urmă fostul lider al studenților din Piața Universității.

Acesta a negat întotdeauna că ar fi avut o legătură cu Securitatea, declarându-se un luptător împotriva Securității.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *