Ultimele Știri

Marian Iancu, condamnat la 12 ani de închisoare

Omul de afaceri Marian Iancu, fostul președinte al Politehnicii Timișoara, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, marţi, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca „RAFO”, după un proces care a durat opt ani. În spatele gratiilor ajung şi fratele său, Octavian Iancu, dar şi fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit câte zece ani de închisoare.

Marian Iancu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti cu doi ani mai mult, decât în urma judecării cauzei la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a decis, totodată, şi confiscarea prejudiciului adus statului – 35 de milioane de euro, iar cea care a dat verdictul de astăzi este judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, Camelia Bogdan.

Marian Iancu a fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că omul de afaceri şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1.356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Marian Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*