Ultimele Știri

Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor, din nou la un Campionat Mondial

Ponor-Dragulescu

Echipa masculină de gimnastică a României îl va avea din nou în componență, la Mondialele din 23 octombrie – 1 noiembrie, pe multiplul campion mondial și european Marian Drăgulescu, o noutate după ediția din 2011.

Și în lotul feminin al României există o surpriză pentru CM de la Glasgow, reapariția Cătălinei Ponor. Tripla campioană olimpică și septupla campioană europeană Cătălina Ponor a fost inclusă în echipa de gimnastică a României, alături de Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan şi Silvia Zarzu, pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow, din intervalul 23 octombrie – 1 noiembrie.

De opt ori campion mondial și de șapte ori campion european, Marian Drăgulescu a revenit în competițiile oficiale cu un aur la sărituri la Cupa Israelului, la începutul lunii septembrie.

La competiția de la Tel Aviv, bucureșteanul de 34 de ani l-a întrecut, printre alții, cu nota 15,650, pe rusul Andrei Medvedev (15,400), unul dintre favoriții Mondialelor din Scoția.

În echipa masculină a României au mai fost incluși următorii gimnaști: Andrei Ursache, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Marius Berbecar, plus Laurenţiu Nistor rezervă.

Cătălina Ponor (28 de ani) a revenit în concurs, în 12 septembrie, după trei ani de pauză, la bilateralul România-Franţa, organizat la Complexul Olimpic de la Izvorani.

Din impresionantul palmares al constănțencei lipsește o medalie de aur la Campionatele Mondiale, unde a cucerit trei medalii de argint (dintre care una cu echipa) și două de bronz (una cu echipa).

România ocupă locul al patrulea în ierarhia all-time a Campionatelor Mondiale, cu 47 medalii de aur, 45 de argint și 41 de bronz (după URSS, China și Japonia).

Anul trecut, echipa feminină a României, formată din Larisa Iordache, Ștefania Stănilă, Andreea Munteanu, Anamaria Ocolișan, Paula Tudorache și Silvia Zarzu, s-au clasat pe locul al patrulea, în urma SUA, Chinei și Rusiei. De asemenea, Larisa Iordache a cucerit argint la individual compus și la sol.

Vineri, la Sala Polivalentă din Bucureşti, încep Campionatele Naţionale de gimnastică. Vineri vor avea loc concursurile masculine pe echipe şi la individual-compus, sâmbătă cele similare feminine, iar duminică sunt programate finalele pe aparate, atât la feminin, cât şi la masculin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*