Marian Drăgulescu, medalie de argint la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Berna

  • Adelina Mitrache
  • 29 mai 2016
  • Sport
marian dragulescu

Gimnastul Marian Drăgulescu, legitimat la CSA Steaua Bucureşti, a câştigat, duminică, medalia de argint în finala de la sol a Campionatelor Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna (Elveţia), notează ProSport.

Drăgulescu a cucerit medalia de argint cu o notă de 15.333. Aurul i-a revenit rusului Nikita Nagornyy, cu 15.566, iar bronzul, israelianului Alexander Shatilov, cu 15.300. Drăgulescu (35 de ani) a intrat al şaptelea în finala de la sol şi a avut un exerciţiu cu o dificultate de 6.800.

Pentru sportivul român, medalia de la sol a fost a 15-a câştigată în carieră la Campionatele Europene, potrivit sursei citate. Palmaresul său continental este impresionant: 9 aur – 4 argint – 2 bronz.

Marian Drăgulescu este calificat şi la Jocurile Olimpice de vară la Rio de Janeiro (Brazilia), graţie medaliei de argint pe care a cucerit-o la sărituri, la Mondialele din acest an. Drăgulescu a fost vicecampion olimpic în 2004, la Atena, tot la sol.

Drăgulescu mai este calificat şi în finala de la sărituri a Campionatelor Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna, programată pentru ora 13:15 (ora României). De asemenea, România mai are doi reprezentanţi în finala de la paralele, Marius Berbecar şi Andrei Muntean.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *