Ultimele Știri

Marian Drăgulescu, medalie de argint la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Berna

marian dragulescu

Gimnastul Marian Drăgulescu, legitimat la CSA Steaua Bucureşti, a câştigat, duminică, medalia de argint în finala de la sol a Campionatelor Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna (Elveţia), notează ProSport.

Drăgulescu a cucerit medalia de argint cu o notă de 15.333. Aurul i-a revenit rusului Nikita Nagornyy, cu 15.566, iar bronzul, israelianului Alexander Shatilov, cu 15.300. Drăgulescu (35 de ani) a intrat al şaptelea în finala de la sol şi a avut un exerciţiu cu o dificultate de 6.800.

Pentru sportivul român, medalia de la sol a fost a 15-a câştigată în carieră la Campionatele Europene, potrivit sursei citate. Palmaresul său continental este impresionant: 9 aur – 4 argint – 2 bronz.

Marian Drăgulescu este calificat şi la Jocurile Olimpice de vară la Rio de Janeiro (Brazilia), graţie medaliei de argint pe care a cucerit-o la sărituri, la Mondialele din acest an. Drăgulescu a fost vicecampion olimpic în 2004, la Atena, tot la sol.

Drăgulescu mai este calificat şi în finala de la sărituri a Campionatelor Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna, programată pentru ora 13:15 (ora României). De asemenea, România mai are doi reprezentanţi în finala de la paralele, Marius Berbecar şi Andrei Muntean.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*