Ultimele Știri

Maria Schutz, ”Regina Serelor”, merge la pușcărie! 10 ani cu executare pentru o fraudă de 13 milioane de euro

regina serelor

Maria Schutz cunoscută ca ”Regina Serelor” a fost condamnată definitivă la 10 ani de închisoare cu executare, pentru o fraudă de 13 milioane de euro. 

Soluţia dată de judecătorii Curţii de Apel în acest dosar este definitivă şi a fost pronunţată la aproape 7 ani de când Maria Schutz a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea s-au pronunţat în dosarul care urma să se prescrie în luna noiembrie, şi au menţinut pedepsele date de judecătorii Tribunalului Bihor în urmă cu aproximativ o lună. Procesul s-a judecat în regim de urgenţă, iar sentinţa definitivă s-a dat după doar patru termene.

 Complicii, Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu, fostul director general respectiv şeful Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Administraţiei Domeniilor Statului (ADS), au de executat câte şase ani de închisoare. Mai norocos a fost Ion Dascălu, partenerul de afaceri al lui Schutz care a fost achitat pentru prescrierea faptelor. Reamintim că ADS, reprezentantul statului, rămăsese asociat la Sere Codlea şi după privatizare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*