Ultimele Știri

Maria Şarapova ar putea reveni pe teren

maria sarapova

Deşi a primit în luna iunie o suspendare de doi ani pentru dopaj, preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, a declarat, luni, că Maria Şarapova ar putea reveni pe teren în ianuarie 2017, notează Reuters.

„Totul va fi decis în septembrie. Este imposibil să spun cu certitudine, dar cred că ea va juca din nou în ianuarie 2017”, a declarat Tarpishcev, citat de Reuters.

Maria Şarapova, fost număr 1 mondial şi câştigătoare a cinci trofee de Mare Şlem, a fost suspendată din circuit după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium, în timpul turneului Australian Open.

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani a fost trecută pe lista oficială a Rusiei pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să amâne o decizie privind apelul Şarapovei până la 19 septembrie. Maria a cerut reducerea suspendării, iar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a precizat că are nevoie de mai mult timp pentru a întocmi probatoriul.

Maria Şarapova fost depistată pozitiv cu Meldonium, substanţă care a fost inclusă de Agenţia Mondială Antidoping pe lista medicamentelor interzise la începutul anului 2016, iar de atunci peste 150 de sportivi, în special din Rusia, au fost testaţi pozitiv.

Meldoniumul este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*