Ultimele Știri

Maria Șarapova: Am fost depistată pozitiv la controlul antidoping de la Australian Open

maria sharapova

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, fost număr unu mondial, a anunțat, luni, la Los Angeles, într-o conferință de presă, că a fost depistată pozitiv la controlul antidoping în timpul primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, în luna ianuarie, transmite AFP.

„Am primit acum câteva zile o scrisoare de la Federația Internațională de Tenis în care eram informată că am făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la Australian Open”, a afirmat Șarapova, vizibil emoționată.

„De zece ani iau un medicament pe rețetă de la medicul meu de familie (…), iar acest medicament nu era pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping, dar regulamentul s-a schimbat de la 1 ianuarie și acest medicament a devenit produs interzis, lucru pe care nu îl știam”, a continuat rusoaica.

Medicamentul în chestiune, meldonium, este destinat tratării est problemelor legate de diabet, a precizat Șarapova.

Utilizat, în principal, pentru prevenirea infarcturilor, el a fost clasat printre hormoni și modulatori metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016.

„Am făcut o greșeală enormă, mi-am dezamăgit suporterii și am dezamăgit sportul, știu că m-am expus unor consecințe, dar nu vreau să îmi închei cariera în acest mod și sper că voi avea din nou șansa să joc”, a mai spus Maria Șarapova.

Șarapova, 28 de ani, a precizat că nu a fost încă audiată de Federația internațională de tenis și încă nu a fost suspendată.

Numărul șapte mondial este în prezent accidentată la încheietura mâinii și nu a mai apărut în circuitul feminin de la Australian Open, unde s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de marea sa rivală, americanca Serena Williams.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*