Ultimele Știri

Marele Muftiu al Rusiei: ”Trebuie să luăm şi gata! Sa fie Rusia până la Mecca, este voia lui Allah”

Marele Muftiu al Rusiei, șeful Consiliului Central Spiritual al Musulmanilor din Rusia, Sheikh-ul-Islam Talgat Tajuddin Safa declară că i-a propus președintelui rus să procedeze cu Siria și Israel la fel cum a procedat și cu Crimeea, menționând că este voia lui Allah ca Rusia să se extindă până la Mecca.

„Arabii, care sunt 300 de milioane, sunt împărţiţi în 22 de state – nu doar credința, nici coliba nu şi-o pot curăța. Din 1948, în legătură cu Moscheea Al-Aqsa, de unde Profetul a urcat, nu pot să ajungă la înţelegere. Atât evreii cât și arabii sunt veri, cum sunt tătarii și bașkiri. Până acum se ceartă. Pentru că la Ierusalim toţi mesagerii lui Dumnezeu s-au plimbat, este lăcașul lumii. Dacă nu va fi nici acolo pace, nu va fi niciunde în altă parte”, – a spus marele muftiu Tajuddin.

El a precizat că a propus președintelui rus să se ocupe de Siria și Israel, „ca de Crimeea”, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

„În ziua Unității Naționale, după ce reprezentanții religiilor tradiționale au depus flori și l-au felicitat pe Vladimir Vladimirovici, l-am abordat. Vladimir Vladimirovici, poate cu Siria și Israel să procedăm ca şi cu Crimeea? A râs și a răspuns: Mufti-Hazrat, mă voi gândi”- a declarat Tajuddin.

„Cred că nu are ce să ne mai gândim, trebuie să luăm şi gata. Sa fie Rusia până la Mecca, este voia lui Allah, ca oamenii să trăiască împreună în pace, dragoste și armonie”- a adăugat şeful musulmanilor din Rusia.

Şi tot despre cele lumeşti, marele muftiu comentează doborârea avionul Su-24 la graniţa turco-siriană:

„Acest act neprietenos încalcă dreptul internațional, este o lovitură la adresa bunăvoinței poporului rus. Rusia este forțată să se implice în restaurarea păcii în Orientul Mijlociu, care a fost călcata ca rezultat al agresiunii SUA și a coaliţiei banditeşti a altor state”, – a spus el, conform Independent.md.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*