Ultimele Știri

„Marea Ruptură a Universului”, mai aproape decât s-a preconizat inițial

Oamenii de știință au făcut mai multe teorii despre dispariția Universului, dar aceste teorii sunt date peste cap de mai multe informații recente.

Conform jurnaliștilor de la Descoperă.ro, astronomii americani au ajuns la concluzia că Universul se va distruge mai devreme decât au precizat inițial.

Din noile date, se pare că această „Mare Ruptură a Universului” se va petrece peste mai mult de 2 miliarde de ani.

Până acum, au existat două teorii cu privire la modul în care Universul va fi distrus. Una dintre ele preciza că el se va extinde atât de mult încât planetele se vor dezintegra, iar cea de-a două susținea ideea că Universul se va mări până când tot ceea ce îl compune se va distruge sub propria greutate.

Dar se pare că de curând, cercetătorii au venit cu o a treia teorie posibilă. Ei au propus și un nume sugestiv pentru aceasta, și anume „Marea Ruptură a Universului”.

Citește și: Moartea programată a Universului: ‘S-a prăbușit şi se pregăteşte să doarmă un somn etern!’

Conform noii teorii, Universurl se extinde cu o viteză tot mai mare, accelerarea fiind produsă prin acțiunea materiei întunecate. Astfel, dacă întreaga cantitate de materie întunecată din Univers se mărește în mod constant. Acest lucru duce la o expansiune atât de rapidă, până când se va produce distrugerea întregii sale compoziții.

Până acum s-a crezut că sfârșitul universului va avea lor peste aproximativ 22 de miliarde de ani, dar după ce au fost analizate ultimele informații despre modul de expansiune și de evoluție a materiei întunecate, această perioadă a scăzut drastic, până la aproape 2,8 miliarde de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*