Ultimele Știri

Marea Britanie va accepta 20.000 de refugiaţi sirieni până în 2020

Premierul britanic, David Cameron, a anunțat că Marea Britanie va primi în următorii cinci ani 20.000 de refugiați, primirea acestora fiind ”o responsabilitate morală” a fiecărei țări.

Prioritari în acest proces de relocare vor fi vulnerabilii și copii orfani, acest ajutor fiind caracterizat ca fiind un ”efort național”. Cameron a declarat în fața Parlamentului: „Propunem ca Marea Britanie să relocheze peste 20.000 de refugiaţi sirieni”.

Refugiații urmează să fie relocați în Marea Britanie până în anul 2020, acest plan fiind deja existent din anul 2014, de data aceasta extinzându-se pentru cei 20.000 de oameni care trăiesc în prezent în tabere din Siria, Turcia şi Iordania. Refugiaţii respectivi pot locui în Marea Britanie timp de cinci ani, în care vor avea dreptul de a lucra şi cel de a accede la fonduri publice, după care pot solicita să se stabilească în Marea Britanie.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a anunţat că Franţa va primi 24.000 de refugiaţi pe parcursul următorilor doi ani. Potrivit cotidianului Le Monde, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a solicitat luni ca statele UE să împartă între ele aproximativ 120.000 de persoane care au fugit din calea războiului din ţările lor. Dintre aceștia, 50.400 au sosit în Grecia, 15.000 în Italia şi 54.000 în Ungaria, reprezentând doar 62% dintre solicitanţii de azil care au sosit pe teritoriul Europei în ultimele trei luni, potrivit unui document la care Le Monde a avut acces.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*