Ultimele Știri

Marea Britanie respinge condițiile stabilite de UE: Vom decide singuri cum vom controla imigrația. Vom fi liberi să ne decidem legile

Marea Britanie respinge condișionările puse de Uniunea Europeană în legătură cu accesul la piața unică europeană și vrea în continuare să stabilească independent cum va controla imigrația.

Cancelarul german Angela Merkel a reafirmat sâmbătă că în negocierile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aceasta din urmă nu va primi din partea blocului comunitar concesii care să-i permită limitarea libertății de circulație a forței de muncă.

”Dacă încep să fac concesii privind libertatea de mișcare (a forței de muncă n.red.), atunci și o altă țară ar putea veni mâine să spună: ‘Nici eu nu vreau atât de mulți lucrători bulgari și români”, a menționat Angela Merkel în discursul susținut la Congresul tineretului creștin-democrat german (CDU).

”Ulterior, la fel va veni și o a treia țară și apoi vor veni forțele extreme ale Europei și toți vom ajunge să închidem din nou granițele și nu vom mai avea nicio libertate, iar aceasta nu va mai fi Europa”, a adăugat ea.

Cancelarul german a declarat că Marea Britanie va avea acces pe piața unică europeană numai dacă va accepta cele patru libertăți ale UE, însă Theresa May respinge această condiționare.

”Știu că unii întreabă despre un compromis între controlul imigrației și comerțul cu Europa. Dar acesta este un mod greșit de a privi lucrurile. Noi am votat (la referendumul din 23 iunie n.red.) pentru a ieși din Uniunea Europeană și a deveni o țară suverană, complet independentă. Așadar vom decide singuri cum vom controla imigrația. Și vom fi liberi să ne decidem legile”, a susținut șefa guvernului de la Londra în timpul Congresului Partidului Conservator britanic, desfășurat cu două săptămâni în urmă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*