Marea Britanie primește o altă lovitură. Ce drepturi va pierde Regatul Unit, după Brexit

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 septembrie 2016
  • Externe
marea britanie 2

Marea Britanie începe să resimtă din ce în ce mai mult efectele negative ale deciziei de ieșire din Uniunea Europeană. Președintele Băncii Centrale a Germaniei, Jens Weidmann, avertizează că băncile din marea Britanie vor pierde accesul la piața Uniunii Europene după Brexit, exceptând situația în care Marea Britanie va rămâne membră a Spațiului Economic European (EEA).

Jens Weidmannn anunță că Marea Britanie va trebui să facă parte din Spațiul Economic European (EEA) pentru a-și păstra așa numitul „drept de pașaport” care permite băncilor britanice să-și ofere serviciile în statele membre UE.

„Drepturile de pașaport sunt legate de piața unică și vor înceta în mod automat să mai fie valabile dacă Marea Britanie nu va mai fi parte cel puțin a Spațiului Economic European”, a declarat Weidmann, care este și membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene.

Cu toate acestea, chiar dacă Marea Britanie ar adera la Spațiul Economic European, acest lucru s-ar dovedi destul de dificil.

Pierderea dreptului de pașaport ar fi o lovitură pentru industria serviciilor financiare, responsabilă pentru 12% din Produsul Intern Brut al Marii Britanii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *