Ultimele Știri

Marea Britanie: Liderul laburiștilor avertizează în legătură cu un Brexit fără un acord comercial între Londra și UE

jeremy-corbyn

Liderul Partidul Laburist britanic, Jeremy Corbyn, a avertizat vineri în legătură cu lipsa unui acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană la sfârșitul negocierilor privind Brexit-ul, relatează AFP.

”Trebuie să fim clari: lipsa unui acord înseamnă un acord prost”, a spus el într-un discurs la Londra dedicat Brexit-ului. Această formulare reprezintă o replică cuvânt cu cuvânt la discursul din luna ianuarie al premierului conservator Theresa May, care a afirmat că preferă lipsa unui acord, decât un acord prost.

Tot atunci, Theresa May a anunțat ieșirea de pe piața unică europeană pentru recâștigarea controlului asupra imigrației europene.

”Aproape jumătate din exporturile noastre merg către Uniunea Europeană (…) Noi trebuie să avem în continuare acces la aceste piețe”, pentru a sprijini forța de muncă și pentru a garanta nivelul de trai al britanicilor, a afirmat în replică Jeremy Corbyn.

”Dacă premierul nu reușește să realizeze asta, atunci ea va eșua pe plan economic”, a continuat el, subliniind faptul că deși respectă rezultatul referendumului privind ieșirea Marii Britanii din UE, el dorește ‘să protejeze țara împotriva pericolului unei Brexit brutal’.

”Viitorul nostru nu ar trebui să fie decis de o mică clică de conservatori fanatici ai pieței libere, folosind Brexit-ul pentru a impune austeritatea, privatizările și liberalizarea”, a mai spus el.

Corbyn a criticat de asemenea încercarea guvernului, în opinia sa, de a utiliza cetățenii europeni prezenți în Marea Britanie ca ”o monedă de schimb” în cadrul viitoarelor negocieri.

”Drepturile cetățenilor europeni care trăiesc și lucrează în Regatul Unit trebuie să fie asigurat acum, necondiționat, la fel ca și dreptul britanicilor de a fi protejați în restul Uniunii Europene”, a mai spus el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*