Ultimele Știri

Marea Britanie, într-un adânc impas economic. Cele mai mari bănci vor părăsi Londra

Cele mai mari bănci se pregătesc să-şi mute o parte din operaţiuni din Londra în alte oraşe din Uniunea Europeană, în condiţiile în care Marea Britanie face pregătirile pentru retragerea din blocul comunitar, scrie Bloomberg.

Ministrul francez de finanţe Michel Sapin a afirmat că, în urma amenințărilor create de Brexit, executivii unor mari bănci americane i-au spus că se pregătesc să-şi mute o parte din operaţiuni din Londra în alte oraşe din Uniunea Europeană.

Lira sterlină a atins cel mai scăzut nivel de tranzacţionare din ultimii 168 de ani, scrie Financial Times. Banca Angliei arată că moneda britanică s-a prăbuşit la un nivel istoric comparabil cu cel din 1848.

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a dus o serie de efecte negative pe scena financiară. Dacă pe 14 octombrie 2015, o liră sterlină era cotată la 1,5474 de dolari, astăzi este cotată la doar 1,21 dolari americani.

Mai mult decât atât, mai multe case de schimb, în special cele de pe aeroporturi, schimbă o liră pentru un dolar american.

În felul acesta,  lira a bătut toate recordurile negative din ultimele decenii, fiind sub cotele din anii ’70 şi ’90.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*