Marea Britanie îi acuză pe giganții Google, Facebook și Twitter că facilitează extinderea jihadismului cibernetic

  • Nicoleta Ungureanu
  • 25 august 2016
  • Externe

Giganții Google, Facebook și Twitter sunt acuzați de o comisie a parlamentului britanic că nu mobilizează suficiente resurse pentru a-i împiedica pe jihadiștii cibernetici să utilizeze serviciile lor în scopuri propagandistice, informează Agerpres.

„Linia de front modernă, acesta este internetul”, menționează deputatul Keith Vaz, președintele Comisiei pentru afaceri interne, într-un raport publicat joi.

„Forumurile de discuții și rețelele sociale sunt seva Daesh și a altor grupări teroriste în materie de recrutare, finanțare și difuzare a ideologiei lor”, afirmă el în continuare.

„În cunoștință de cauză, mari companii, cum ar fi Google, Facebook și Twitter (toate trei din SUA) se dovedesc incapabile să răspundă la această amenințare”, adaugă el, estimând că acest „eșec” face anumite părți din internet zone de necontrolat.

„Teroriștii și apologeții terorismului nu sunt autorizați pe Facebook și noi răspundem rapid și ferm la textele cu caracter terorist „, a reacționat Simon Milner, unul din responsabilii Facebook UK, susținând că societatea sa „a lucrat ani de zile cu experți pentru a contracara” discursul extremist.

Twitter a anunțat săptămâna trecută că a suspendat 235.000 de conturi în ultimele șase luni în cadrul luptei împotriva mesajelor care promovează terorismul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *