Ultimele Știri

Marea Britanie: Cazezi un imigrant ilegal… poți primi 5 ani de închisoare

imigranti

Guvernul britanic încercă să ia măsuri radicale pentru stoparea fluxului de imigranți având în vedere ultimele incidente de la Calais, unde au avut loc peste 1700 de tentative de intrare în Euronelul care face legătura între Franța și Anglia. 

Imigranții organizați în adevărate bande au luat cu asalt Eurotunelul care face legătura dintre cele două state spre disperarea politicienilor din Marea Britanie care vor să impună măsuri drastice. 

Un cetățean britanic care găzduiește un imigrant și nu îi verifică dreptul de ședere, iar mai apoi nu îl evacuează, riscă să stea 5 ani după gratii, conform textului noii legi a imigrației.

Prin noua lege va fi creată o listă neagră a proprietarilor care încalcă în mod repetat legea și vor fi anunțate măsuri care să prevină oferirea spre închiriere a unor locuințe sub standardele de bază.

Suntem hotărâți să eradicăm fenomenul proprietarilor care câștigă bani de pe urma imigrației ilegale, exploatând oameni vulnerabili și subminându-ne sistemul de imigrație. Pe viitor, proprietarilor li se va cere să se asigure că persoanele care le închiriază locuințele au dreptul legal de ședere în țară. Le vom pretinde, de asemenea, să își îndeplinească îndatoririle de bază ca proprietari, sancționându-i pe cei care dau cu chirie locuințe periculoase, murdare și supraaglomerate,” a explicat Greg Clark, secretarul pentru comunități.

Cei care vor încălca legea vor primi amenzi, pedepse cu închisoare până la 5 ani sau alte sancțiuni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*