Marea Britanie ar putea rămâne fără locuri de muncă. Franța invită companiile britanice să-și mute sediul la Paris, după Brexit

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 august 2016
  • Externe

Franța vrea să atragă cât mai multe dintre companiile britanice, odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Valerie Pecresse, unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni francezi, a declarat că va face tot posibilul pentru a aduce cât mai multe job-uri din Marea Britanie în Franța, scrie Bloomberg.

Valerie Pecresse pregătise deja un plan de atragere a companiilor britanice în Franța, chiar înainte ca Marea Britanie să se decidă în privința ieșirii din UE. Odată luată această decizie însă, politicianul  a început ofensiva și a declarat că va face tot posibilul pentru a ”lua job-uri”.

„Dacă trebuie să merg acolo şi să iau job-uri cu dinţii, aşa voi face”, a spus politicianul francez într-un interviu din Aix-en-Provence luna trecută.

Pecresse aprofită de oportunitatea pe care i-a oferit-o Brexit, ajutându-i pe cei aproximativ 700.000 de şomeri din jurul Parisului. După ce şi-a condus partidul într-o victorie răsunătoare în cea mai puternică regiune a Franţei pentru prima oară în ultimii 17 ani, Pecresse profită din plin de această șansă politică pe care o are.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *