Ultimele Știri

Marea Britanie a tratat peste 1.700 de femei mutilate genital!

Peste 1.700 de femei şi fete au ajuns în spitalele din Marea Britanie deoarece acestea au fost mutilate genital. Întâlnindu-se în ultima vreme cu tot mai multe cazuri, spitalele din Anglia au început să ţină evidenţa şi să raporteze la poliţie aceste practici ilegale.

„Avand date exacte cu privire la această infracțiune este un pas important pentru a ajuta la prevenirea apariției acesteia pe viitor. Informațiile vor sprijini Departamentul de Sănătate, în programul lor de prevenire a mutilărilor și sperăm să se extindă acest program, în timp , astfel încât să ofere o imagine mai completă.”, a declarat presedintele HSCIC Kingsley Manning.

Doar în luna Septembie au apărut 467 de cazuri noi.

În luna iulie a acestui an, Ministrul de Interne Theresa May a spus că peste 100.000 de femei din Marea Britanie trăiesc cu consecințele mutilării genitale și 60.000 de fete sunt la risc.

Guvernul a lansat un program de 1,4 milioane de lire sterline pentru a aborda problema multilării genitale şi au inclusiv planuri de a urmări în justiție părinții care au permis ca fiicele lor să fie tăiate.

Mutilarea genitală constă în îndepărtarea totală sau parţială a ţesutului genital feminin, în unele cazuri chiar fără anestezie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*