Ultimele Știri

Mare atenție! Pentru ce lucru riscă șoferii să fie pedepsiți cu 5 ani de închisoare

În urma unei noi modificări de lege, introdusă la iniţiativa legislativă depusă de un grup de parlamentari PNL, șoferii riscă să fie pedepsiți cu între doi și trei ani de închisoare dacă modifică kilometrajul maşinilor.

Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de „înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani.

„Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arată în proiectul legislativ.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că urmăresc descurajarea tranzacţiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice, potrivit Gândul.info.

„În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”, susţin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboş, Florin Alexe, Virgil Guran şi Erland Cocei.

Senatul este prima cameră sesizată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*